Favorieten Moederschap

Jippes Favorites #1

blogbanner

Nu Jippe ouder wordt, merk je dat hij echt op ontdekkingstocht gaat. Hij gaat steeds gerichter ‘spelen’, maakt plezier en krijgt langzaam ‘oorzaak-gevolg’ door. Meneer is gezegend met een hoop mooi speelgoed, maar je merkt wel dat hij het ene echt leuker vindt dan het andere. Vandaag laat ik je een aantal échte favorieten van Jippe zien! En wie weet breng ik je ook nog op ideeën voor bijvoorbeeld Kerstcadeautjes! ;) 

a

★ TOMY Lamaze Duw Pup

Deze leukerd wonnen we een aantal weken geleden via Made By Malou. We dachten dat hij het nu nog niet zo interessant zou vinden en wilden ‘m bewaren voor Sint. Maar het was liefde op het eerste gezicht. Echt waar! De pup heeft van die knisper oren die Jippe zeer interessant vindt. Hij kan het beestje makkelijk grijpen en stoeit er regelmatig mee in de box.

★Vtech Interactieve Knuffel Nino de Beer

Deze kregen we cadeau van mijn tante, oom en nichtjes en is Jippes Berebestevriendje. Deze beer kun je koppelen aan je laptop en zo bepaalde voorkeuren als liedjes, namen en andere dingen invoeren. Nino begroet Jippe dus regelmatig, zingt liedjes, vertelt verhaaltjes over zijn vriendjes en meldt dat het over minder dan 3 weken Kerstmis is! We zetten regelmatig de ‘slaapliedjes’ aan bij Jippe in de box, hij geniet van de muziek.

★ Nijntje voorlees boekjes

We zijn al vroeg begonnen met voorlezen en dit hoort inmiddels echt bij ons avond ritueel. Jippe kijkt plaatjes, luistert aandachtig en jammert als het boekje uit is. Vooral Nijntje is grote favoriet. Ik gok mede door de contrasterende illustraties en kleurtjes. Jippe loves Nijntje!

★ Rupsje Nooit Genoeg Voelboek

Jippe heeft het voelboek van Rupsje Nooit Genoeg van de Sint gekregen. En dit is een groot succes! Zijn handjes gaan over elke bladzijde. Hij aait de leeuw, voelt aan de huid van een kikker en wrijft over de daken van huisjes. Geweldig!

★ Z’n wipstoel (Topmark)

Hebben wij even geluk! Onze wipstoel past precies ‘over’ onze eetkamerstoel heen waardoor hij nu al gezellig bij ons aan tafel zit tijdens het eten. Hij eet gezellig mee en voert het hoogste woord. We zitten echt met z’n zessen aan tafel en dat is genieten. De andere kids vinden het ook geweldig, want het is een clown hoor, onze Jippe! De boog met speeltjes er aan, gebruiken we overigens niet. Dit is alleen maar onhandig tijdens het eten.

★ Taf Toys Baby Gym

De box is een van Jippes favoriete plekken, maar ook ligt hij graag onder de babygym. Het leuke is dat de speeltjes allemaal ‘reageren’ op Jippes aanraking. Vooral de bal is Jippes grote favoriet. Hieraan merk je dat hij door heeft dat er iets is als ‘oorzaak gevolg’. Wanneer je tegen de bal aan slaat, klinkt er namelijk een kort muziekje. Sinds Jippe dit doorheeft, moet vooral de bal het ontgelden wanneer hij er onder ligt! Hij kan zich er rustig een tijdje mee vermaken, heerlijk!

★ Siebe

Ja, onze Jippe heeft een roze konijn. En ja, ze zijn onafscheidelijk. Dit konijn van The Manhattan Toy Company kreeg ik cadeau van Pris toen we ontdekten dat ik zwanger was. De andere kids doopten de knuffel om tot ‘Siebe’ en sindsdien is dat zijn naam. Hij heeft een lange tijd bij mij in bed gelegen toen ik zwanger was en ligt sinds Jippe geboren is, standaard bij hem in bed. Hij slaapt er mee over z’n gezicht, pakt hem echt vast en knuffelt er heerlijk mee als hij moe is. We moeten maar gauw op zoek naar een reserve, want dit is toch wel echt Jippes beste vriendje geworden.

Dat waren Jippes favorieten van dit moment!

x Lisanne 

Heb jij ook een kleintje? En wat is zijn/haar grote favoriet?

1 thought on “Jippes Favorites #1”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *