Home

Home wishlist ❤︎ Wat we graag nog zouden veranderen in huis

Als je mij al even volgt weet je dat we afgelopen jaar langzaam onze woonkamer hebben veranderd. We hebben een nieuwe kleurtje op de muren. (Of nou ja wit is geen kleur toch?) en hebben een nieuwe bank en stoelen. Eind vorig jaar kochten we nieuwe eetstoelen en beetje bij beetje wordt ons huis meer eigen en naar onze smaak. Toch zijn er nog een aantal dingen die we graag zouden willen aanschaffen of veranderen in huis. Wat op onze wishlist staat, lees je vandaag!

8,5 jaar geleden kwam wij in het huis te wonen waar we nu wonen. We zijn erg blij met ons huis, het is lekker ruim, we hebben een prachtige tuin op het zuiden, veel slaapkamers en de locatie is perfect. Toen we hier kwamen wonen hadden we weinig budget en knapten we alleen het hoognodige op. Met meubels die we nog hadden en tweedehandsjes maakten we ons huis een thuis. Het afgelopen jaar hebben we langzaam wat ruimte gekregen om hier en daar wat op te knappen en dingen nieuw aan te schaffen. Toch zijn er nog een aantal dingen die wat meer budget vergen en die we hopen de komende jaren ook beetje bij beetje te kunnen aanpakken.

Een nieuwe vloer

Op nummer één staat toch wel echt een nieuwe laminaat vloer. De vloer die in ons huis ligt, ligt er al sinds de vorige bewoners. Het is een laminaat-look vinyl vloer wat nét niet ons ding is. Het is gelukkig redelijk neutraal en daarbij natuurlijk super handig met vier kinderen en drie huisdieren. Maar oh, wat zijn we toe aan iets anders. Deze vloer ligt namelijk door ons hele huis, zelfs op onze trap. Een opgeknapte trap (zonder vinyl) is dus ook absoluut iets wat op ons wensenlijstje staat. Hier zullen we nog even voor door moeten sparen, maar die nieuwe vloer komt vroeg of laat!

Een schrootjes-vrij huis

In ons huis is er één ding wat echt een doorn in mijn oog is: schrootjes. Onze woonkamer heeft twee muren vol schrootjes en wanneer je door de gang naar boven gaat ontkom je er niet meer aan; o-ve-ral schrootjes. In de woonkamer hebben we ze wit geschilderd, wat gelukkig een hoop scheelt, maar oh wat vind ik het lelijk. De schrootjes zorgen vooral ook voor veel stof, we kunnen (zeker boven) elke dag alles wel afstoffen, en zijn daarbij ook gewoon oerlelijk. Boven zitten ze zelfs op een deel van de plafonds. Maar helaas, het verwijderen van de schrootjes en het opknappen van de muur heeft echt wat voeten in aarde. Dat moet nog even wachten. En tot die tijd maken we er maar het beste van.

Nieuwe meubels 2.0

Naast onze nieuwe bank en stoelen willen we graag in de toekomst nog graag een nieuwe tv-meubel en een nieuwe eettafel. Op dit moment is onze eettafel nog ideaal omdat het niet zo erg is wanneer hij vies wordt of beschadigt wanneer Jippe iets uitvreet, maar het kriebelt wel om straks een nieuwe eettafel aan te schatten. Ik heb laatst mijn oog laten vallen op een eettafel met opbergvakken. Dit zou echt ideaal zijn aangezien vooral ik veel werk aan de eettafel voor mijn blog, studie en werk waardoor de tafel regelmatig vol ligt. Een tafel met opberg vakken zou geweldig en super geschikt voor ons zijn! Daarnaast staan een nieuw vaas – voor mijn bloemenliefde – en een tijdschriftenrek ook nog op mijn wishlist.

Een opgeknapte en opgeruimde bijkeuken

Onze bijkeuken wordt binnenkort opgeknapt omdat we een nieuwe CV-ketel krijgen. Voor de bijkeuken hebben we een simpel en goedkoop keukenblokje aangeschaft zodat onze bijkeuken wat meer opgeruimd en netjes oogt. Inmiddels doen we het al een tijdje met een semi-opgeruimde bijkeuken omdat we elk moment bericht kunnen krijgen dat onze bijkeuken wordt aangepakt. Met een “losse” oven en een schappenkast om de boel in ieder geval kwijt te kunnen, wachten we rustig af. Ik ben blij als het keukenblok straks geplaatst kan worden en we een deel uit onze – zeer kleine – keuken kunnen verplaatsen naar de bijkeuken.

“Wat staat er op jouw home wishlist?”

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 thought on “Home wishlist ❤︎ Wat we graag nog zouden veranderen in huis”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *