Lifestyle

Waarom ik zo van bloemen houd

Toen ik klein was vond ik bloemen en boeketten maar niks. Ik associeerde het met truttigheid en begreep niet waarom mensen elkaar bloemen gaven bij speciale gelegenheden. Je zette ze in een vaas en dan? Nu ik ouder ben, ben ik juist een enorme bloemenliefhebber en heb ik het liefst altijd minimaal één vaasje gevuld met bloemen in de woonkamer staan. Maar, waarom houdt de mens nou zo van bloemen?

Bloemen zijn altijd goed

Bloemen passen bij elke gelegenheid. Het is altijd goed om bloemen te geven of te krijgen. Als blijk van liefde, dank, medeleven, felicitatie of gewoon zomaar. Je kunt me niet blijer maken dan met een mooie bos bloemen en ik mag ook graag een met zorg uitgekozen boeket of bosje cadeau geven. Ik vind bloemen bezorgen ook ideaal. We hebben hier op het eiland niet een echte bloemist en af en toe is het heel handig om vanuit je huiskamer iemand blij te kunnen maken met een bosje bloemen.

Er is altijd een bloem die bij je past

Bloemen zijn er in alle soorten en maten. De bloemen kun je aanpassen aan je stemming, interieur of persoonlijkheid. Ga je voor truttig, vrolijk, strak of fleurig. Sommige mensen worden ontzettend blij van een bos rozen, anderen vinden het weer helemaal niets. Persoonlijk houd ik van simpel en zijn bijvoorbeeld gerbera’s al sinds jaren mijn absolute favoriet. Ze staan fleurig, blijven lang mooi en passen perfect in elk interieur. Ook op pioenrozen ben ik dol, maar ik vind het altijd zo jammer dat ze maar zo kort staan wanneer ze eenmaal bloeien. Toch vind ik het een cadeautje wanneer ze eindelijk bloeien en kan ik daar helemaal blij van worden.

Bloemen fleuren je humeur (en huis) op

In het verlengde van wat hierboven staat… Bloemen maken me blij! Een mooie bos in de woonkamer kan me echt opfleuren. Wanneer roosjes uitkomen of pioenrozen hun prachtige blaadjes ontvouwen. Een beetje extra kleur en fleur in de woonkamer kan zo veel doen. De extra kleur in huis door middel van bloemen stamt nog uit de tijd dat mensen zelf niet in staat waren om kleur in huis te creëren. Een simpele oplossing was een bosje bloemen. Pris komt regelmatig thuis met een bosje bloemen omdat ze weet dat ze mij daar blij mee maakt. Super lief!

Elke bloem heeft een eigen betekenis

Wist je dat elke bloem symbool staat voor iets? Elke bloem heeft een eigen unieke betekenis en deze zou je eventueel kunnen gebruiken wanneer je bloemen geeft aan iemand. Wanneer je je verdiept in de betekenis van bepaalde bloemen geeft dat net dat beetje extra. Zo staat de pioenroos voor schoonheid en kunst en de gerbera voor openhartigheid. Rozen staan voor liefde (natuurlijk!) en de passiebloem voor stilte (verrassend!). Leuk om te weten, niet?

Maken bloemen jou ook zo blij?

x Lisanne

2 thoughts on “Waarom ik zo van bloemen houd”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *