Food

Foodiez | Mijn – biologische – keukenprinses

RESILIENCE. | via Tumblr

Dat You Nailed It steeds breder wordt, mag duidelijk zijn. M’n interesses worden steeds breder en de behoefte daar over te schrijven en dit met jullie te delen is er ook. Zoals jullie merken is de nadruk op nagelstyling er nog steeds, maar wel minder. Steeds meer begin ik me ook te interesseren en me op gemak te voelen bij het maken van (oog)looks en ook speelt fashion een steeds grotere rol op mijn blog. Een ander aspect waar ik me steeds meer in interesseer is voeding. Daarom een nieuwe rubriek op You Nailed It, mede in samenwerking met mijn vriendinnetje – uh, verloofde ^^ – omdat zij mij heeft aangestoken met het food-virus. Benieuwd wat ik te melden heb? Lees dan gauw verder!

Pris – mijn vrien.. uh verloofde – interesseerde zich altijd al in voeding. Ik ben gezegend met een vriendin die werkelijk heerlijk kan koken. Niet uit een pakje – a la Honig – maar gewoon ‘echt’. Pris tovert de lekkerste dingen in elkaar, veel dingen verzint ze zelf, andere dingen haalt ze uit boeken, van internet, uit tijdschriften en geeft daar vervolgens een eigen draai aan. Veel van de ingrediënten komen uit onze, steeds groter wordende, moestuin. Vers en lekker verantwoord.

Groente uit eigen tuin ingemaakt in (weck)potjes.

Al jaren roep ik dat ik wat kilo’s kwijt wil. Tot mijn 18e sportte ik fanatiek en was ik 10 kilo lichter. Sindsdien… Tja. Ik schommel wat. Val wat af, kom wat aan. Met de bruiloft in zicht, is dit een goede stok achter de deur om toch wat beter om mijn voeding te denken en zo langzaam aan misschien toch weer eens wat kilootjes kwijt te raken. Pris dacht er ook zo over en zodoende tipte een vriendin van ons ons het boek De Levensstijl Methode van Asja Tsachigova. Sindsdien is vooral Pris heel verantwoord en voornamelijk erg bewust bezig met haar voeding. Eén keer in de zo veel tijd zal ik (of misschien Pris wel) hierover een kleine update schrijven. De ene keer met tips, de andere keer met recepten of andere food-gerelateerde dingen.

IMG_7037

Zelfgemaakte suikervrije jam, gezoet met honing.

Maar, wat doen we nu eigenlijk? Het is simpel. De Levensstijl Methode heeft verschillende richtlijnen. Eén ervan hanteert Pris vrij streng, ik zo af en toe. Deze richtlijn is om geen koolhydraten en eiwitten gezamenlijk te eten. De gedachte hierachter is dat de spijsvertering op deze manier zo optimaal mogelijk haar werk kan doen zonder het te overvoeren. De Levensstijl Methode houdt heel erg rekening met de werking van je lichaam en de processen van onder andere je spijsverteringskanaal. Je eet dus óf groente en vlees/vis (e.d.) óf groente en aardappelen (e.d.) als avondeten. Deze maatregel lijkt apart, maar is vrij makkelijk door te voeren in het huishouden, zelfs wanneer je kinderen hebt. In principe eten we dus alles (natuurlijk wel gezond) maar gewoon op een andere manier, samenstelling of volgorde. Verder eten we vrij biologisch en nemen zo min mogelijk suiker, cafeïne en ontwijken we zo veel mogelijk E-nummers. Doorslaan doen we niet, het moet wel werkbaar blijven natuurlijk. Helaas hebben we geen Gezondheidswinkel in de buurt dus doen we een hoop boodschappen online.

quinoa

Quinoa met enkel verse groente en een klein beetje parmezaan.

Deze levenstijl houden we nu ongeveer 1,5 maand aan. Pris wat fanatieker dan ik. Met mijn werk in de horeca kan ik af en toe het lekkere eten niet weerstaan. Maar, het werpt zijn vruchten af! We eten gezonder, bewuster, in een andere volgorde en op een andere manier. Hierdoor ben ik inmiddels 3 kilo kwijt. En ja, eerlijk is eerlijk, ik merk het ook aan mijn lichaam. Het reageert veel beter op deze manier van eten, maar ik zal jullie de onsmakelijke details besparen. ;) Ook Pris is al aardig wat kilo’s kwijt, maar zij is dan ook een stuk fanatieker dan ik. Ik heb alleen maar heel veel respect voor haar. Dus lief, ik ben trots op je! <3

Volgende week een nieuwe Foodiez-blog! Benieuwd naar een bepaald onderwerp? Laat het dan even weten in de comments. Ook benieuwd naar de Levensstijl Methode? Haar boek is onder andere te bestellen via Bol. Pris heeft zelf ook een blog, maar is hier niet zo actief op. Er staan wel een aantal leuke weetjes op!

Voor nu, een verantwoorde groet. ;) Tot volgende week!

handtekening

11 thoughts on “Foodiez | Mijn – biologische – keukenprinses”

 1. Ik had op Insta al even aan je gevraagd over je Asja foto’s :-) Heb inmiddels wat gelezen erover! De recepten op de site zien er echt goed uit. Succes en hou ons op de hoogte, lees er graag meer over (de effecten enzo).

 2. Leuk stuk! Ik ben zelf benieuwd naar recepten/ideeen over de ingemaakte groenten die zo mooi op de foto’s staan. En dan eigenlijk ook met name waar je dat dan bij eet. Denk je dat je deze voedingsstijl aanhoud ook nadat je in je mooie jurk hebt gepast?

  grt Denise

  1. Hoi Denise,
   Mijn vriendin schrijft er af en toe er op haar blog. Niet regelmatig, maar misschien vind je het interessant. http://dekookpot.wordpress.com.
   Verder is zij de levensstijl niet begonnen om de trouwerij, maar puur om het andere voedingspatroon. Ik zie maar voel voornamelijk ook zo veel verschil, lichamelijk, dat ik zeker weet dat ik dit vol houd, ook na de trouwerij. :)
   Liefs, Lisanne!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *