Nagellak

Essie | Recessionista

IMG_7854

Wat baalde ik toen ik hoorde dat Essie in de aanbieding was bij de Big Bazaar. Waarom? Omdat er hier in de buurt geen Big Bazaar is en ik, zoals jullie weten, dol ben op Essie. Normaal betaal je voor een Essie lak €10,-, bij de Big Bazaar krijg je er drie voor die prijs. Nu gaat het om de oude collectie, maar hey, who cares? Afgelopen week liep ik in de Op = Op Voordeelshop en wat kwam ik tegen! Essie lakjes! Niet veel, maar toch nam ik er een paar mee. Vandaag laat ik jullie Recessionista zien, een prachtige burgundy/plum lak voor deze herfst.

IMG_7856 IMG_7858

Recessionista komt uit de Stylenomics Fall 2012 collectie. Deze collectie zat vol met prachtige creamy herfstige kleuren.

IMG_7859 IMG_7861

Recessionista is een prachtige kleur die moet denken aan een heerlijke volle rode wijn. Een beetje plum, wijnrood, burgundy. Een beetje van alles maakt deze kleur perfect voor de komende – donkere – herfstdagen.

IMG_7977 IMG_7984

De lak heeft een lichtelijke jelly substantie waardoor hij na een dun laagje nog niet mooi en volledig dekt. Eén wat dikker laagje zou volstaan, maar zelf geef ik de voorkeur aan twee dunne laagjes. Bij twee dunne laagjes dekt de lak perfect en geeft het een prachtige glossy finish. De houdbaarheid is vaak ook wat beter wanneer je twee dunnere laagjes aanbrengt.

IMG_7985

Twee dunne laagjes is ook geen probleem, wederom droogt deze Essie lak vrij snel waardoor je prima twee laagjes na elkaar aan kunt brengen. Dit kost minder tijd dan wanneer je één dikke laag aanbrengt. Deze heeft veel langer de tijd nodig om te drogen. De kleur vind ik prachtig, al was hij moeilijk op camera vast te leggen op deze donkere herfstdag. De kleur ligt inderdaad tussen wijnrood, plum en burgundy maar lijkt hier en daar ook een bruinige gloed te hebben.

IMG_7987

De lak blijft prima zitten, met topcoat zeker een dag of vier. Verwijderen gaat oké, al moet je voorzichtig te werk gaan. Voor je het weet zijn je nagelriemen roder dan rood. Een basecoat is dan ook geen overbodige luxe, door het donkere pigment van de lak, is het risico groot dat het je nagels verkleurt.

IMG_7993

Essie Recessionista is nog verkrijgbaar bij de Big Bazaar en Op = Op voordeelshop voor €3,99 of 3 voor €10,-. Wees snel, want op = op. Ook kun je terecht op eBay voor een fijn prijsje of doe mee aan de winactie op You Nailed It die tot 17 november loopt! 

18 thoughts on “Essie | Recessionista”

  1. Ik baal nog veel en veel meer … Want in belgie hebben we al helemaal niet zulke winkels waar Essie in promotie komt aan zulke spotprijsjes!
    En deze van jou is superrrrrmooi

  2. Zo mooi! Ik was bij de Big Bazar helaas ook te laat er bij maar ga ook maar eens bij de op=op voordeelshop kijken dan! thanks voor de goede tip :) Liefs

  3. Hij is prachtig! Ik ben gek op Burgundy kleuren. Helaas hebben we hier geen Big Bazar in de buurt, maar ik zal mijn moeder eens op pad sturen want bij haar zit er wel een.. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *