Nagellak

Catrice | Ultimate Nail Lacquer 59 ‘First Class Up-Grape’

2014-09-16 13.20.40

Het is lang geleden dat een Catrice nagellak mijn hartje sneller deed kloppen of dat er een Catrice lak op mijn wishlist stond. Toch was dit weer eens het geval na de assortimentsvernieuwing van dit najaar. Helemaal na het lezen van wat reviews wist ik het zeker, First Class Up-Grape moest ik te pakken zien te krijgen. Tijdens het Nagelfestival sloeg ik mijn slag!

2014-09-16 13.20.13kopie

2014-09-16 13.21.46

Excuses voor de ietwat overbelichte foto’s. Mijn camera instellingen stonden niet helemaal goed en daar kwam ik pas achter bij het maken van deze post. Ach, de lak zelf komt wel goed tot zijn recht. Allereerst moet ik mijn frustratie even kwijt over dit kwastje. Oké, we weten allemaal dat Catrice niet meer zo goed is in het maken van fijne kwastjes, maar deze slaat wel echt alles. De foto boven laat helaas niet zien hoe erg het is, maar netjes lakken met dit puntige kwastje vol rake uitsteeksels gaat nog een opgave worden.

2014-09-16 13.21.17

First Class Up-Grape is een mooie wijnrode/paarse kleur met een bijzondere shimmer er in. In het flesje is al duidelijk dat dit om een lak met een glanzende finish gaat. In het flesje zie je het gemarmerde effect van verschillende gouden en paarse shimmers.

2014-09-30 13.07.49

2014-09-30 13.08.15

Het kwastje lakt inderdaad crap. Het is lastig om een mooie ronding te maken bij de nagelriemen, maar het is me enigszins gelukt. De lak is wat aan de dikke kant. Hierdoor moet je oppassen dat de lak niet al te droog is wanneer je er nog eens over heen gaat. Dan gaat de lak ‘rullen’ of ophopen. Toch is er met wat precisie wel oké te lakken met First Class Up-Grape. De lak dekt meer dan perfect in twee dunne laagjes. Persoonlijk vind het effect dan ook het mooist. Heb je haast, dan zou je het eventueel met één – wat dikker – laagje ook redden.

2014-09-30 13.07.56

2014-09-30 13.07.57

 

De lak droogt vrij snel maar blijft wederom wat sticky. Een sneldrogende topcoat er over heen dragen is hiervoor de perfecte oplossing. De kleur vind ik fantastisch en deed me meteen al denken aan OPI Muir Muir On The Wall. Een exacte dupe is het niet, maar zeker een budget alternatief die in de buurt komt. De lak droeg ik vier dagen (naar Leiden) en toen was het bij thuiskomst wel tijd om de lak te verwijderen. Heel longlasting is hij dus niet, maar voor mij goed genoeg.

De lak is ietwat aan de dikke kant en het kwastje is ruk, maar de kleur, finish en goede dekking maakt heel veel goed. Deze lak is perfect voor het najaar en de komende feestdagen. Classy plumred met net dat beetje extra!

Catrice Ultimate Nail Lacquers zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister met een Catrice schap voor €2,99 per stuk. 

13 thoughts on “Catrice | Ultimate Nail Lacquer 59 ‘First Class Up-Grape’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *