Beauty

Essence | Metal Glam Eyeshadow 03 ‘Frosted Apple’

IMG_0606

We blijven nog even in de rozetinten bij de oogschaduws. Vandaag heb ik, na MAC en La Biosthetique, weer eens een budgetproduct voor jullie. De Metal Glam Eyeshadow van Essence. De lijn die Essence afgelopen najaar toevoegde aan haar collectie. Ze zijn naar mijn idee een beetje het kleine zusje de Liquid Metals van Catrice. Maar, zijn ze ook net zo fijn?

IMG_0254 IMG_0255

De Metal Glam Eyeshadows zitten in een zilver weerspiegelende verpakking met een doorzichtige deksel. Op zich handig, zo zie je gelijk met welke kleur je te maken hebt. Toch ben ik niet heel erg fan van deze verpakking. Ergens oogt hij een beetje goedkoop, wat hij natuurlijk ook is, maar toch.

IMG_0252 IMG_0257

De kleur Frosted Apple is rosé goud, maar wat donkerder dan normaal. Oudroze, zo kun je ‘m ook wel omschrijven. De oogschaduw is vrij poederig, maar lijkt wel goed gepigmenteerd. Alleen, één super bummer…

IMG_0264

Die prachtige gouden shimmers? Dikke vette overspray! Aaahrg, na één veegje blijven er enkel wat subtiele shimmers over. Ik heb echt een hekel aan oversprays. Ookal komt er dan nog zo’n prachtig product onder weg, eigenlijk wordt je gewoon misleid. Het zou verboden moet worden!

IMG_0259 IMG_0260

Dan de swatch… Inderdaad, de oogschaduw is behoorlijk poederig, de shimmers vliegen werkelijk alle kanten op. De oogschaduw ligt als het ware op de huid en lijkt niet heel goed aan de huid te hechten. De pigmentatie is zeker niet slecht te noemen, maar ik ben wel erg benieuwd wat er van overblijft op het ooglid…

IMG_0603

Door een stomme fout had ik maar drie foto’s over van mijn ooglook, de rest was verdwenen. De eerste is niet helemaal scherp, de andere twee gelukkig wel. Maar toch, balen!

PicMonkey Collage

 Tja, wat moet ik zeggen. Dit is één van de redenen dat ik een review eigenlijk niet compleet vind voor je een look geprobeerd hebt. Bovenstaand resultaat heb ik bereikt met opbouwen en opbouwen. Na het aanbrengen met mijn kwast leek er wel niks te blijven zitten. Proberen en proberen, aanbrengen en aanbrengen. Uiteindelijk heb ik Frosted Apple deppend met mijn vinger op het bewegend ooglid aangebracht en een bruine kleur uit mijn 28 neutral palette in mijn crease. Op zich ben ik tevreden met de look, maar van het oudroze kleurtje is bijna niets te zien. En dat na talloze laagjes na elkaar. Nee, sorry Essence, deze Metal Glam vind ik niet geslaagd. Wie weet zijn je zusjes beter…

De Metal Glam Eyeshadows van Essence zijn te koop bij Kruidvat voor €2,59 per stuk in zeven verschillende kleuren.

handtekening

 

19 thoughts on “Essence | Metal Glam Eyeshadow 03 ‘Frosted Apple’”

 1. Hmmm bij de eerste foto’s dacht ik wow dat wordt een roze glitterbom. En dan zie ik de foto’s en moet ik toch echt ff twee keer kijken. Valt mij ook tegen! Jammer! Je wing is wel echt perfect!

 2. Nee, dit is echt zo’n soort oogschaduw die prachtig is op swatches maar op het oog zelf zie je daar niks van terug. Echt raar. Het moet echt een wat vettige basis hebben zeg maar, ik gebruik dan zelf altijd een jumbo pencil als basis.

 3. Jammer dat hij er op je ogen minder mooi uitziet!
  In het doosje ziet hij er wel weer prachtig uit ;)

  By the way, Je hebt echt een hele coole blog :)
  Ik denk dat ik nog veel van je posts ga lezen in de toekomst!

  Xx Julia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *