Beauty

ELF: Mineral Booster ‘Shimmer’

banner
Vandaag alweer de laatste van de vijf producten van Eyes Lips Face. Het product waar ik het meest benieuwd naar was, de ‘Minerale Booster’ uit de Minerale lijn. Toen ik de kleur ‘Shimmer’ zag staan tussen de kleurkeuzes, was ik gelijk om! I Love Shimmer! Kijk je mee of de Minerale Booster doet waar ik hem voor aanschafte?

De Minerale Lijn van Eyes Lips Face is een lijn met uitzonderlijk minerale producten. Minerale make-up, je ziet het steeds meer voorbij komen, maar wat is het nou eigenlijk?

Minerale make-up is een hypoallergene poeder die op een natuurlijke wijze de huid beschermd, verzorgd en kleurt. En zitten alleen maar natuurlijke mineralen in zoals zink, titanium en magnesium. Er zit geen parfum, talc, alcohol, verf, olie of conserveermiddel in. Het is heel luchtig en ‘smelt’ als het ware in je huid. Het voelt dus niet alsof je een masker draagt, zoals met niet minerale make-up vaak is.

Bron

IMG_2116

De Mineral Booster zit in een doosje bij aankomst. Het doosje ziet er prima uit en beschermd het product tegen beschadigingen onderweg. Wat zegt Eyes Lips Face zelf over dit product?

‘Ga voor de ultieme, transparante finishing touch! Onze minerale booster wordt volledig door de huid opgenomen en verrijkt haar met vitamine A, B en E. Uw huid wordt gezonder en zichtbaar zijdezacht. Transparant en ideaal voor alle huidtypes. De minerale booster absorbeert olie en minimaliseert rimpels, fijne lijntjes en poriën voor een mooie, gelijkmatige finish. Kan afzonderlijk worden gedragen of in combinatie met onze minerale concealer en foundation voor een langer houdend resultaat en een professionele, indrukwekkend matte look de hele dag door.’

IMG_2110

Het doosje ziet er, zoals we al eerder zagen bij ELF, mooi en simpel uit. Wederom vind ik ook hier de matte zwarte dop super goed gekozen! In dit potje zit 5 gram.

IMG_2114

Bij de eerste keer openen van het product, zit er nog een beschermende sticker over het containertje heen. De kleur ziet er in ieder geval al goed uit! De poeder kun je dus gebruiken voor bijvoorbeeld het ‘setten’ van je make-up. Omdat ik er één gekozen heb met een lichte shimmer, wil ik kijken of ik deze minerale poeder ook als highlighter zou kunnen gebruiken.

IMG_2121

Wanneer ik het beschermstickertje gewijderd heb en het potje licht schud om wat product in het containertje te krijgen, is bovenstaande het resultaat. Mmm, iets minder enthousiast schudden was misschien verstandiger geweest. De substantie lijkt aardig poederig, maar dit is gebruikelijk voor minerale make-up. Wat ik meestal doe bij dit soort producten, is een beetje poeder in de dop tikken, om daar vervolgens mijn kwast door heen te halen.

IMG_2128

Bij Minerale poeder is het het beste wanneer je de kwast met ronddraaiende bewegingen het product laat opnemen, om het vervolgens op dezelfde manier op het gezicht aan te brengen. Op deze manier ‘vermengt’ de poeder zich het beste met je huid. Je kwast goed aftikken is bij minerale make-up een absolute must.

IMG_2129

De substantie is inderdaad aardig poederig, wanneer je het met één veeg over de huid aanbrengt. De structuur van het product is verder superzacht.

IMG_2123

Wanneer je het wat uitsmeert met de kwast en het de kans geeft te ‘versmelten’ met de huid ziet het er al beter uit. De poeder geeft een wat witte waas op mijn hand, de shimmer is vrij duidelijk zichtbaar. Hierom zou ik het niet gebruiken als poeder over het hele gezicht. Dan zou ik me net een wandelende discobal voelen. Ik wist dat er shimmer in de poeder zou zitten, daarom koos ik deze poeder ook met de intentie het als highlighter te gaan gebruiken.

IMG_2325

De poeder geeft een subtiele glans aan mijn jukbeenderen. Van de witte waas is weinig te zien. Hier aan merk je dat je hoofdhuid echt een andere soort huid is, dan de huid van je handpalmen. Persoonlijk heb ik een aardig vette hoofdhuid, deze poeder is daarom erg geschikt voor mij. De poeder absorbeert namelijk vet. Heb je een droge huid met veel velletjes, dan zou ik deze poeder niet gebruiken.

IMG_2332

De poeder vind ik prettig, maar het gebruiksgemak minder. De gaatjes in de container hadden naar mijn mening wat kleiner gemogen, zodat de poeder wat meer met mate in het containertje terecht komen.

De Mineral Booster is er in 4 kleuren verkrijgbaar: Sheer, Shimmer, Tinted en Corrective Yellow. Alleen Sheer is ook in een grote pot van 17 gram te krijgen (€9,-). De poeders zijn uitermate geschikt om je gezicht mee af te poederen en te matteren. Persoolijk zou ik dan alleen voor Sheer, Tinted of Corrective Yellow kiezen, afhankelijk van je huidskleur. Wanneer je wel van wat shimmers op je gezicht houdt, is de kleur Shimmer er natuurlijk ook geschikt voor! Zelf houd ik hem lekker als subtiele highlighter!

De Mineral Booster is in de webshop van Eyes Lips Face te krijgen voor €5,- per 5 gram.

Ben jij ook zo dol op highlighters? Welke is jouw favoriet?

Doe jij al mee met de Joursna Winactie? Je hebt nog t/m 24 maart de tijd! Klik hier

7 thoughts on “ELF: Mineral Booster ‘Shimmer’”

  1. Die lijkt me heel fijn! Ik heb alleen een droge huid, dus dat wordt niks ben ik bang. Ik houd het liever bij vloeibare highlighter dan denk ik ^_^

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *