Persoonlijk

Dit zijn onze tradities tijdens de feestdagen

Feestdagen gaan bij ons altijd gepaard met tradities, veel tradities. We zijn hier vast niet de enige in, veel gezinnen en families hebben gewoontes die van generatie op generatie worden doorgegeven. Sinterklaas staat voor de deur en ik kijk al uit naar de Kerstvakantie. Vandaag deel ik een aantal fijne tradities waar wij graag aan vasthouden in de decembermaand!

Films, heel veel films

Netflix en Videoland spelen heeeeerlijk in op de komende maand. Streamingdiensten staan vol met nieuwe en oude Kerstfilms en ik verheug me op de avondjes op de bank met een heerlijk filmpje. No secret dat ik gek ben op heerlijke romantische films. Ik kan avond aan avond zulke films kijken, maar mijn vrouw wordt daar niet altijd blij van haha. Met mijn nieuwe AirPods van Radbag vind ik het ook makkelijker om mezelf terug te trekken met een filmpje wat ik alleen kijk. Lekker op de bank met de iPad of MacBook en oortjes zonder geklooi met snoertjes, ideaal!

Puzzelen en spelletjes spelen

Tijdens de weekenden en vooral tijdens de vakanties worden hier veel meer spelletjes gespeeld. Daarnaast hebben we een paar weken geleden het puzzelen weer helemaal ontdekt. Suf? Helemaal niet! Ons laatste project was een super toffe Game of Thrones 3D puzzel van 1400 stukjes. We hebben er avonden met zijn tweeën en met de kinderen aan zitten puzzelen en dat was zo gezellig! Het resultaat hebben we op een plaat geplakt, want hij is zo mooi. Tristan hangt hem in zijn flatje aan de muur, tof!

Deze spelletjes zijn zo leuk om met je peuter/kleuter te spelen! 

Dobbelspel

Naast pakjesavond en eventueel nog een kleinigheidje met Kerst met de familie, spelen we rond of net na de feestdagen altijd het Dobbelspel met vrienden. Dit is een heerlijke, hilarische avond vol met gekke, leuke en originele cadeautjes. Vorige week postte ik een gratis printable met het dobbelspel, leuk om uit te printen en te spelen met vrienden of familie.

Gourmet en lekker eten

Minimaal één keer in december gourmetten we met zijn allen. You hate it or you love it, ik vind het gezellig om lang met elkaar te tafelen en het brengt toch iets nostalgisch me zich mee. De ene keer gourmetten we voor/na pakjesavond en de andere keer pakken we de traditie op tijdens de Kerstdagen. Mmmm!

All You Need Is Love

Nog zoiets wat je haat of waar je van houdt. Voor mij is het persoonlijk hét startschot van de feestdagen, heeeeeeerlijk! Ik word nog steeds gepest met mijn tranendal nadat een baasje en hond werden herenigd en dat is precies wat er gebeurt tijdens de hele aflevering. Die tissue box gaat leeg, oeps.

Warme chocolademelk en ander lekkers

Die goede voornemens die ik ergens begin dit jaar maakte, gaan begin december zó overboord. Ik ben dol op gezellige avondjes, lekker eten en warme chocolademelk. Traditiegetrouw drinken we na de Sint intocht warme choco met slagroom en dit herhalen we in de maand december nog regelmatig. Het liefst drink ik die uit een grote Blond Amsterdam óf m’n mega Unicorn Mok. Mét roze marshmallows natuurlijk.

Welke tradities hebben jullie tijdens deze gezellige maand?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *