Food Lifestyle

Onze ervaring met Too Good to Go

Sinds een aantal maanden is Too Good to Go dan ook eindelijk mogelijk op Ameland! De app waarmee je voor een prikkie eten kunt kopen wat eigenlijk anders weggegooid wordt, is in steeds meer plaatsen in Nederland beschikbaar. Super, als je het mij vraagt! Inmiddels hebben wij al héél veel gebruik gemaakt van de app en vandaag deel ik onze ervaring!

Too Good to Go

Wist je dat 1/3e van het eten op de wereld verspild wordt? Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten weggegooid. Per persoon betekent dit in Nederland ongeveer 41 kilo eten en 57 liter drinken per huishouden. In Nederland gooien we per persoon ongeveer 145 euro aan eten en drinken per jaar weg. Doodzonde, toch? Dat dachten de bedenkers achter het initiatief Too Good to Go ook!

Zo werkt het

Iets kopen met Too Good to Go is heel simpel. Je download de app en geeft aan waar je woont. De app zoekt automatisch beschikbare supermarkten, bakkers etc. waar zogenaamde Magic Boxen worden aangeboden. De Magix Box wordt gevuld met nog prima eetbaar eten dat door winkels en restaurants aan het einde van de dag weg zou moeten worden gegooid. Denk bijvoorbeeld aan bakkerijen die elke dag vers brood bakken, of restaurants die meer drukte hadden verwacht en daardoor maaltijden overhouden. Je weet nooit precies wat je krijgt, maar voor €4,99 per box krijg je een inhoud met minimale waarde van €15. Mooie deal toch?!

Onze ervaring

We hebben inmiddels al heel wat Magic Boxen opgehaald. Bij ons op het eiland zijn er twee supermarkten die meewerken aan dit iniatief. Wij halen onze box altijd bij de Spar in Nes. Regelmatig kijken we ‘s middags of er nog een box beschikbaar is. Soms hebben we pech, want ze gaan erg snel weg (misschien bij nader inzien toch niet zo handig om deze blog te schrijven :P). Als je een box besteld, reken je gemakkelijk af via iDeal. Na half 5 ‘s middags kun je de box vervolgens ophalen. De boxen zijn altijd rijkelijk gevuld en het is ook nog eens super leuk dat het een verrassing is. Wij zijn makkelijke eters en dus is zo’n box ideaal. Er zitten eigenlijk altijd producten in die we kunnen gebruiken. De ene keer is het veel groente, de andere keer meer vlees en regelmatig ook lekkere broodjes en snacks zoals chips of chocola. Vaak zit er ook fruit in of een pak drinken. Niet alleen producten die aan de datum zitten, maar soms ook producten die ligt beschadigd zijn waardoor ze niet meer verkocht worden. Een voorbeeld van de inhoud van onze laatste box:

 • 4 muffins
 • 1 pak druivensap
 • 2 pakjes sinaasappelsap
 • 1 zak chips
 • 1 pak macaroni
 • 1 pakje kookroom
 • 250 gram kipfilet
 • 5 Snelle Jelles
 • 1 pak Bolletje notenrepen

Allemaal producten die makkelijk na de houdbaarheidsdatum ook nog te gebruiken zijn! Vleesproducten of groenten dat we niet gelijk gebruiken, vriezen we in zodat we het een later moment kunnen pakken.

Conclusie

Ik ben super enthousiast over de Magic Boxen van Too Good to Go. Het scheelt geld, we doen echt veel minder boodschappen en kijken altijd eerst of er een box is en wat we daarvan kunnen gebruiken. Naast dat het veel geld scheelt is het ook zo veel beter voor het milieu. Je moet je bedenken dat al deze producten anders weggegooid worden! Tot slot vind ik persoonlijk het verrassingselement ook zó leuk. Het is elke keer weer de vraag wat je krijgt en hierdoor maak je ook eens andere keuzes. Tof!

Download de app hier: iOSAndroid

1 thought on “Onze ervaring met Too Good to Go”

 1. Dit is zo handig 👌🏽
  Goed concept.
  Het is geld verspilling om eten erg te gooien terwijl anderen het kunnen gebruiken.
  Ik had ook eerder van diverse bloggers artikelen gelezen dat men eten op kan halen wat er weggegooid zou worden.
  Bv. brood etc….

  Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *