Spelen

Deze spelletjes nemen wij mee op vakantie

Een vakantie is voor ons niet compleet zonder spelletjes. We spelen sowieso veel spelletjes en logischerwijs gaan er dus ook een aantal mee op vakantie. Jippe is er dol op maar ook zonder hem spelen Pris en ik regelmatig een dobbel- of kaartspel. We hebben een grote spelletjeskast en dat kan natuurlijk niet allemaal mee. Maar deze spellen gaan sowieso in onze koffer!

Kroko Loko

4 – 7 jaar | 2 tot 4 spelers | 15 minuten

Toen ik op Instagram spelletjes tips voor kinderen vroeg, werd Kroko Loko heel veel genoemd! Dit spel spelen we niet zonder Jippe, maar het is wel een spel wat leuk is om samen met hem te spelen en dan zelfs voor ons niet te makkelijk is. De spelregels zijn wel heel simpel. Je krokodil moet zo lang mogelijk worden door het “eten” van land-, zee- of luchtdieren (kaartjes). Deze kun je alleen verzamelen als je goed onthouden hebt waar ze liggen. Een soort memory, maar dan anders.

Hier te koop – €10,95

Regenwormen Junior

5 – 99 jaar | 2 tot 5 spelers | 20 minuten

De Junior variant van het bekende spel, maar daardoor niet minder leuk. Dit spel wordt hier in huis heel veel gespeeld, ook door de oudere kinderen. Het doel is om zo veel mogelijk punten (regenwormen) te verzamelen door goede combinaties te gooien met afbeeldingen als sla, komkommer, broodjes etc. Doordat het werkt met afbeeldingen is het voor kinderen simpel te spelen en kunnen ze daarbij heel makkelijk hun eigen score uitrekenen. Een leuk extra element is het mogen afpakken van kaartjes van elkaar wat hier altijd voor veel strijd en hilariteit zorgt.

Hier te koop – €11,95

Sushi Go! 

8 – 99 jaar | 2 tot 5 spelers | 20 minuten

Sushi Go! kreeg ik 1,5 jaar geleden als Kerstcadeau. Dit spel is super leuk om met z’n tweeën te spelen en is relatief snel voorbij. Je speelt twee rondes waarbij je probeert zo veel mogelijk goede kaart combinaties te maken. Op de kaarten staan sushi gerechten. Die gerechten zijn alleen punten waard wanneer je er een x-aantal van hebt of wanneer je ze bijvoorbeeld combineert met wasabi. Door middel van blind ruilen/doorgeven moet je tactisch spelen en vooruit denken om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Erg leuk!

Hier te koop – €11,95

Qwixx Dobbelspel

8 – 99 jaar | 2 tot 5 spelers | 15 minuten

Een dobbelspel voor wanneer je Yatzee wel gezien hebt. Een leuk en kort spelletje waar wij regelmatig meerdere rondes van spelen, het werkt verslavend! Door middel van gekleurde dobbelstenen en je eigen scoreblokje werk je vier gekleurde rijen af. Eénmaal een cijfer aangekruist, mag je links daarvan geen cijfers (en dus punten) meer aankruisen. Je moet dus steeds goed nadenken of je een gedobbeld cijfer aankruist of niet. Daarbij mag je ook kruisen wanneer je medespelers spelen waardoor je niet steeds een ronde hoeft te wachten. Erg leuk én simpel!

Hier te koop – €11,95

Keer op Keer 2

8 – 99 jaar | 1 tot 6 spelers | 30 minuten

Omdat we naast Qwixx graag wilde afwisselen met dobbelen, kochten we na veel goede verhalen te hebben gehoord, Keer op Keer 2. Dit dobbelspel duurt wat langer en duurde voor mij ook even voor ik alle spelregels door had. Je werkt met een uitgebreid scoreblok waar gekleurde vakjes op staan. De bedoeling is dat je doormiddel van de dobbelstenen zoveel mogelijk gekleurde vakjes afkruist. Deze vakjes mogen echter niet willekeurig geplaatst worden en mogen alleen aan elkaar grenzen. Daarnaast zijn er verschillende jokers en speciale dobbelstenen die het spel net dat beetje meer uitdaging geeft. Een super leuk spel!

Hier te koop – €19,95

Phase 10

7 – 99 jaar | 2 tot 6 spelers | 30 minuten

Het spel wat we zelfs al een keer opnieuw hebben gekocht omdat onze kaarten zo versleten waren. Een simpel kaartspel waarbij het doel is om zo snel mogelijk 10 fases uit te spelen. Het heeft wat weg van Jokeren of Rummikub, maar haal het niet door elkaar. De spelregels zijn wel degelijk anders!

Hier te koop – €7,80

Welke spelletjes raad jij verder nog aan? Ik ben altijd op zoek naar meerrr!

2 thoughts on “Deze spelletjes nemen wij mee op vakantie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *