Nagellak

China Glaze | Scattered & Tattered

IMG_0706

Alweer even geleden won ik twee lakjes via Make-Up Junkie. Een OPI Shatter lakje én een China Glaze glitterlak uit de Glitz Bitz ‘n Pieces collectie van vorig jaar. Om eerlijk te zijn wist ik niet goed wat ik me er bij voor moest stellen en gaf ik andere dingen de voorrang qua reviewen. Maar nu heb ik eindelijk dit bijzondere lakje geprobeerd in een wat ongewone combi. Benieuwd? Klik verderrrr!

IMG_0703 IMG_0711

De Glitz Bitz ‘n Pieces collectie bestond uit zes glitterlakken. Alle zes vrij uniek qua kleursamenstelling, glittervorm en grootte. Ik kreeg Scattered & Tattered, een blanke lak boorde vol zwarte en rode glitters.

IMG_0718 IMG_0722

Eerst dacht ik dat de lak een zwarte kleur had met rode glitters. Doordat er écht heel veel glitters in zitten, zie je bijna door de bomen het bos niet meer. Helemaal door de donkere kleur, kon ik eerst niet zo goed zien met wat voor een lak ik nou eigenlijk te maken had. Kijk je beter, zie je dat de lak vol zit met rode én zwarte glitters in allerlei soorten. Van iniminie tot enorm, van hexagon tot rechthoekig (hóe noem je die soort glitters ook alweer?!). Het is echt een cocktail van glitters in een potje.

IMG_0904

Omdat glitters vaak met de feestdagen worden geassocieerd en ze regelmatig over donkere kleuren worden geswatcht, wilde ik juist eens een keer een andere combi maken. Een combinatie van een vrolijke lente-achtige lak (hé, we gaan weer richting het voorjaar!) én glitters leek me een leuk idee. Door een lichtere lak zie je ook de zwarte glitters veel beter.

IMG_0916

Als basiskleur gebruikte ik Essie Avenue Maintain uit de voorjaarscollectie van vorig jaar. Hier lakte ik één laag – ja, dit is één laagje – Shattered & Tattered. De lak geeft echt een hele hoop glitters af, waardoor hij prettig lakt. Je hoeft weinig moeite te doen om de glitters goed verdeeld op je nagels te krijgen. Wel moet je af en toe even puzzelen qua grote glitters. Die wil je natuurlijk niet allemaal op een hoopje hebben zitten.

IMG_0914

Voor een glitterlak lakt Shattered & Tattered prima. Doordat er zo veel glitters in zitten, is hij een beetje aan de dikke kant, maar dit is niet storend. De lak droogt super snel en blijft, met een topcoat, prima een paar dagen op je nagels zitten. Een topcoat is sowieso prettig, omdat je door de grote hoeveelheid glitters niet een super mooi egaal resultaat krijgt en je met je glitters dan nog wel eens kan blijven ‘haken’.

IMG_0908

Scattered & Tattered is een super leuke glitterlak. Een soort wat ik nog niet in mijn stash had, dus zeker een leuke toevoeging! Ik vind de kleurencombi en de variatie in glitters echt super gaaf! En in combinatie met een vrolijke lak, geeft het een super leuk effect.

China Glaze Scattered & Tattered is onder andere verkrijgbaar bij The Make Up Spot voor €6,95.

17 thoughts on “China Glaze | Scattered & Tattered”

  1. Over het blauwe lakje heen vind ik hem niet zo mooi. Ik denk wel dat hij over een zwarte lak heen erg mooi zou zijn, omdat dan de rode glitters er echt uit springen!

  2. Wow, ik vind hem heel mooi! Ik ben dol op lakjes met matzwarte stukjes erin, en deze in combinatie met rood is echt gaaf :D de confettis topcoat van L’Oréal vind ik ook super, én ik zag laatst een lakje van Essence dat erop leek. Ik ben gelukkig. Maar deze van China Glaze wil ik ook ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *