Beauty

Kiko | Eyeshadow 101 ‘Pearly Gold’

IMG_0763

Een tijdje terug kreeg ik via een ruil (Yup, ik blijf maar ruilen! Véél goedkoper. ;)) mijn eerste Kiko oogschaduw. Kiko is een razend populair make-up merk voor een fijn prijsje. Het merk is niet in Nederland te krijgen, dus helaas niet heel makkelijk te bemachtigen. Daarom was ik blij dat ik deze oogschaduw tegenkwam en kon niet wachten het uit te proberen!

IMG_0761

Kiko is een Italiaans merk wat onder andere ook in Duitsland verkrijgbaar is. Ik kan zelf niet wachten tot dit merk eens naar Nederland komt. Ze hebben zulke leuke producten voor fijne prijsjes. Maar goed, over naar de oogschaduw!

IMG_0765

De oogschaduw die ik kreeg is er één uit de ‘gewone’ lijn. Kiko verkoopt allerlei oogschaduw mono’s en dit is de ‘klassieke’ versie. De oogschaduw zit in een ronde verpakking met een matte lichtdoorschijnende deksel. De verpakking vind ik mooi, maar niet bijzonder. Pluspuntje vind ik vooral het kliksysteem aan de voorkant, waardoor je niet je nagels hoeft te riskeren bij het openen.

IMG_0768

De kleur van de oogschaduw is ‘Pearly Gold’, een subtiele licht gouden kleur met een parelwitte gloed er over heen. Perfect als highlighter of als basis over het bewegend ooglid, denk ik zelf.

IMG_0774 IMG_0769

Het pigment is oké, maar niet super denderend. Het is een vrij lichte kleur, dus heel veel moet je natuurlijk ook niet verwachten. De swatch is met één veeg gemaakt en is goed op te bouwen. De gloed die de oogschaduw geeft vind ik erg mooi. Ergens doet de kleur mij een beetje denken aan de kleur ‘Albatross’ van Nars (highlighter).

PicMonkey Collage

Tijdens het maken van mijn ooglook moest ik even wennen aan de structuur. Deze is namelijk super zacht, geeft genoeg kleur af, maar geeft wel wat fall-out. Ik bracht de kleur deppend op het bewegend ooglid aan en ook lichtjes op het wenkbrauwbot. De rest van de look maakte ik af met het Undressed palette van Make Up Academy. Ik ben zelf erg tevreden over de look en de oogschaduw. Het geeft een subtiel effect en ik houd erg van lichte kleuren op het bewegend ooglid. Ik ben er super blij mee!

De oogschaduw is erg mooi, werkt prettig en blijft goed op zijn plaats zitten. Ook is hij multifunctioneel, want hij is ook perfect als highlighter op de jukbeenderen te gebruiken! Ik vind de kleur echt fantastisch. Kiko is helaas niet verkrijgbaar in Nederland, maar sinds kort wel online! De kleur Pearly Gold hebben zo momenteel niet op voorraad, maar wel een iets donkere variant 102 Dark Pearly Gold. Per stuk betaal je €2,90. Ik raad je zeker aan eens een bezoekje te brengen aan deze leuke webshop vol fijne Kiko goodies!

12 thoughts on “Kiko | Eyeshadow 101 ‘Pearly Gold’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *