Beauty

Catrice | Longlasting Brow Definer 020 ‘flASHy Brows’

2014-09-29 14.13.18

Haar… Helaas heb ik niet vooraan gestaan bij het uitdelen van haar. Mijn hoofdhaar is dun, ik heb maar korte wimpers en ook mijn wenkbrauwen vallen niet echt op. Gelukkig zijn er genoeg trucjes en zo teken ik dus altijd mijn wenkbrauwen bij. Dit doe ik met poeder of potlood. Maar sinds kort heeft Catrice iets nieuw: de Brow Definer. Interessant! Die moest ik uiteraard proberen!

2014-09-29 14.12.12

2014-09-29 14.13.18kopie

De Longlasting Brow Definer is verkrijgbaar in drie kleuren. Een lichtblonde, een donkerblonde en een bruine kleur. Ik koos voor donkerblond, gezien mijn wenkbrauwhaartjes ook redelijk (as)donkerblond zijn.

2014-09-29 14.13.29

De Brow Definer werkt volgens een – voor mij – nieuw concept. Het is een soort stiftje, maar dan met super fijne haartjes. Je hoeft niet te draaien aan het uiteinde van de pen of iets dergelijks, er komt gewoon gelijk product van het stiftje af. Catrice beloofd een unieke volume die de gehele dag blijft zitten en niet uitloopt.2014-09-29 14.14.17kopie

swatches

De kleur die van het stiftje komt is subtiel en inderdaad asblond. Dat zou voor mijn wenkrbrauwen de perfecte kleur moeten zijn. Ik vind het zeker een pluspunt, aangezien de meeste potloden en poeders een redelijk warme bruinoranje ondertoon heeft. Dat heeft deze kleur niet, waardoor hij wat natuurlijker zou moeten ogen. Het product is het best te vergelijken met een doodnormale stift. Eenmaal opgedroogd, zijn de swatches lastig te verwijderen.

fullface

Linksboven zie je mijn wenkbrauw zonder make-up, rechtsboven het verschil tussen met en zonder. Op de onderste foto’s is het effect van de brow definer goed te zien. Eerlijk is eerlijk, het is even wennen. Omdat je werkt met een stiftachtige substantie kun je het best streepjes zetten om zo je natuurlijke wenkbrauwen na te bootsen. Ik houd niet van overduidelijk getekende wenkbrauwen, maar met deze definer krijg je dat effect wel een beetje. Daarom borstel ik na het bijtekenen nog even met een spooly door mijn wenkbrauwen om het een klein beetje uit te vagen (foto rechts onder). Dit doe ik overigens ook wanneer ik werk met potlood of poeder. Het effect is mooi, de kleur past ook goed bij mijn eigen assige wenkbrauwen. Toch valt hij wel wat donkerder uit dan ik had verwacht na de swatches. Dit komt natuurlijk doordat je het opbouwt. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe de lichtblonde kleur op mijn wenkbrauwen zal staan.

Wanneer deze stift op is, ga ik wel weer over op mijn oude vertrouwde poeder. Ook al is de brow definer makkelijk en snel in gebruik, ga ik toch liever voor het natuurlijkere effect van een wenkbrauw poeder. Desalniettemin is dit product zeker een aanrader wanneer je gaat voor gebruiksgemak en snel resultaat. Voorlopig zal ik ‘m met veel plezier blijven gebruiken.

Catrice Longlasting Brow Definer is verkrijgbaar in drie kleuren en kost €3,39 per stuk. Hij is te koop bij Kruidvat met een (extra) Catrice schap of op Kruidvat.nl.

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

8 thoughts on “Catrice | Longlasting Brow Definer 020 ‘flASHy Brows’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *