Nagellak

Catrice | Doll’s Collection Nail Lacquers ‘Playing In Lavender Heaven’ & ‘Hide and Green’

banner

Hoewel ik in de eerste jaren van mijn nagellakverslaving bijna de gehele collectie van Catrice in mijn bezit had, weet het merk mij het laatste anderhalve jaar niet echt meer te boeien. Met elke vernieuwing doen ze naar mijn idee een stapje achteruit, wat maakt dat ik de lakken van Catrice meestal over sla. Toch hoorde ik de laatste tijd wel weer redelijk positieve geluiden rond om de nail lacquers. Dus toen ik de nieuwe LE Doll’s Collection in de winkel zag liggen met fijne kleurtjes voor dit voorjaar, besloot ik er toch maar weer eens twee te proberen. Benieuwd naar mijn hernieuwde ervaring met Catrice? Lees dan gauw verder!

2015-04-01 15.24.23

De LE bevat in totaal vier nagellakjes. De zachte voorjaarskleurtjes leken stuk voor stuk een bijzondere finish te hebben, wat mij overhaalde om er uiteindelijk twee mee te nemen. Ik koos voor een lavendel blauw/paarse en hele lichtgroene kleur.

2015-04-01 15.28.04

Het kwastje ziet er in ieder geval weer ouderwets goed uit. De laatste tijd had Catrice steeds van de vreemd afgeronde kwastjes met rare hoeken of uitstekende haren. Dat is nu niet (meer) het geval. Fijn!

c02 Playing in lavender heaven

2015-04-01 15.25.16 2015-04-07 18.25.13

Aah, hoewel ik normaal niet zo van de lila lakken ben, vind ik deze wel heel erg gaaf! Het is een zachte maar tegelijkertijd opvallende lila blauwe kleur die perfect is voor de mooie zomerse dagen. De lak bevat hele miniscule glittertjes wat de finish bijna een beetje metallic maakt.

2015-04-07 18.25.32 2015-04-07 18.25.20

De lak dekt in twee (iets dikkere) laagjes. Hij is vrij sheer, dus mocht je dun lakken heb je drie laagjes nodig. Op de foto’s zie je er twee. De droogtijd is normaal. Vergelijkbaar met Essence, na een minuutje of 5 kun je zeker het volgende laagje aanbrengen. Ik vind ‘m mooi!

c02 Hide & green

2015-04-01 15.26.51 2015-04-07 18.09.54

Nice! Hide & Green is een bijna ‘off white’ groene lak. Minty met een vleugje pistache en dan héél licht. Ook deze lak bevat bijzondere shimmers, een beetje blauwig, waardoor deze finish wat neigt naar het parelmoer. Mooi! Nu ik de foto’s zo zie, denk ik dat deze ook gaaf is met een matte topcoat trouwens.

2015-04-07 18.10.47 2015-04-07 18.10.32

Voor deze lichte kleur heb je wel drie laagjes nodig om de lak mooi dekkende te krijgen. Gewoon normale laagjes, dus op zich vind ik dat niet eens zo raar voor zo’n lichte kleur. De droogtijd is net als de lila kleur, oké. Geen Essie kwaliteit, maar zeker niet slecht voor een budgetmerk als Catrice.

Beide lakken zijn mooi, goed van kwaliteit en redelijk uniek qua kleur en finish. Ik had in ieder geval nog niet een soortgelijke lak in mijn bezit. De lakken dekken redelijk goed, drogen prima en blijven met een topcoat zeker een dag of drie zitten op de nagels. Catrice heeft, wat mij betreft, zeker weer een aantal stappen in de goede richting gezet. Ik ben blij met deze twee aanwinsten!

Catrice Doll’s Collection is tot half mei verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister met een Catrice schap. Voor de nail lacquers betaal je €2,99 per stuk.

handtekening

10 thoughts on “Catrice | Doll’s Collection Nail Lacquers ‘Playing In Lavender Heaven’ & ‘Hide and Green’”

  1. Wauw, wat een mooie kleuren! En hij dekt ook zo mooi!
    Ga het zeker eens proberen binnenkort!
    Je hebt ook hele mooie foto’s gemaakt!
    Liefs Iep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *