Home

Ben jij klaar voor de lente?

De sneeuw en het ijs verdwijnen als sneeuw voor de zon en de lente duurt nog een goede maand. Maar oh, wat verlang ik naar lekker weer. De temperaturen klimmen langzaam en ik zie mezelf al weer heerlijk in de tuin zitten. Je merkt het, ik verlang naar lente. En dus zet ik vandaag op een rijtje hoe je de lente zelf al een beetje naar je toe kan halen. Dan komt de rest vast vanzelf!

Pak de tuin aan

Voor ons de absolute start van het voorjaar en het mooie weer, het klaarmaken van de tuin. Haal de hogedrukreiniger over je terras, koop nieuwe plantjes en verwijder alle rotzooi die de winter heeft meegebracht. Zet de loungeset weer buiten, fleur de boel op met leuke kussentjes en leuke buiten accessoires. Wij leven zomers echt buiten en de tuin is dan ook een plek waar ik me prettig wil voelen. Het klaarmaken van dit plekje vind ik heerlijk!

Hou de grote voorjaarsschoonmaak

Ik heb, zeker in de lente, altijd een beetje last van die lentekriebels. Ik wil het liefst alles opruimen en letterlijk beginnen met een schone lei. Nu is dat best lastig, want eigenlijk heb ik daar gewoon niet echt heel veel tijd voor. De voorjaarsvakantie is daar bij uitstek ideaal voor! Ik probeer elke keer een beetje op te ruimen. We mesten de kasten uit, ruimen de schuur uit, brengen spullen naar het grof vuil en gooien spullen weg die we niet echt meer gebruiken.

Haal verse bloemen in huis

Iets wat wat mij betreft áltijd kan (en moet) maar wat zeker bij het voorjaar en de zomer hoort, zijn verse bloemen. Bloemen frisse de boel op, fleuren de boel op en geven kleur. Bloemen halen letterlijk de lente in huis. Frisse gerbera’s, een mooi plukboeket of madeliefjes uit eigen tuin. Heerlijk!

Weg met de winter…

In de winter is het tijd voor plaids, kaarsjes, lichtjes en winterse kleuren. De winter is voor dikke en grove stoffen als fluweel en wol. Vervang dit voor linnen of katoen. Berg de dikke plaids op en ga voor lichte kleedjes en dekentjes, mocht je toch nog graag iets decoratiefs willen of iets hebben waar je ’s avonds nog onder kan kruipen.

… maak je huis zomerproof

Met de lente en zomer komen de lichte kleuren, de pasteltinten en het groen. Ruil donkere kleuren in voor licht en breng de zomer in huis. Maak gebruik van natuurlijk licht, zorg dat het licht goed naar binnen kan, open die gordijnen of kies voor lichtere gordijnen en laat de frisse lucht toe. Wil je het rigoreuzer aanpakken ga dan voor nieuwe accessoires of een nieuwe kleur op de muren.

Inmiddels hebben wij de tuin lekker aangepakt, is het grof vuil weg gebracht en zitten de eerste kleren al in de zak van Max. Het speelhuis voor Jippe gaan we volgende week ook weer gereed maken. Wij zijn er klaar voor, kom maar op met dat mooie weer!

 

 

 

1 thought on “Ben jij klaar voor de lente?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *