Lifestyle Persoonlijk

10 x dingen die mensen zeggen als ze horen dat je op Ameland woont

blogbanner

Jeeeeeemig, wat heeft deze post lang in mijn concepten gestaan. Via social media deed ik even geleden een oproep over Ameland. Al eerder schreef twee blogs over dingen die mensen zeggen wanneer ze horen dat je op Ameland woont (klik voor de blogs!). En ik krijg daar steeds zulke leuke reacties op (en nog meer inspiratie) dat ik besloot om een deel 3 te schrijven. De blog is dus mede tot stand gekomen dankzij de leuke reacties op Facebook!

→ Wederom mag je deze blog met een korreltje zout nemen! 

Woon je daar? Ik dacht dat iedereen op en neer ging voor werk.

‘s Avonds stapt heel Ameland op de laatste boot om terug te gaan naar het vaste land. Heel het eiland stroomt leeg. Want, er wonen toch niet écht mensen? Uh. Jawel hoor! 3500 zelfs!

Is dat nou leuk? Wonen op een eiland?

Nee. Het is verschrikkelijk. Natuurlijk is dat leuk! Ik vind het heerlijk zelfs. Ik geniet van de sfeer, zowel in de zomer als de winter, de natuur, de ‘rust’ en de ‘onbezorgdheid’. Zo is er volgens mij voor kinderen niet een prachtigere plek om op te groeien. Verder is alles dichtbij en houd ik wel een beetje van dat kneuterige.

1

Het goede leven op Ameland. ;) 

Goh? Je merkt er niks van hè? Dat je op een eiland bent.

Serieus. Dit is geen grapje. Er dacht dus echt iemand dat je het zou voelen dat je op een eiland bent. Je drijft immers op het water. Ja echt! ……

Staan de woningen op palen?

Yup. Want als het vloed wordt stroomt alles onder water. Oké, ook niet waar natuurlijk. De strandtenten uiteraard wel. We hebben niet zulke brede stranden als bijvoorbeeld Terschelling, dus komt het wel eens voor dat het water tot de duinen komt. En tja, dan is het toch wel fijn dat de strandtenten hoog en droog staan.

2

Omringt door zee, dat brengt genieten met zich mee! 

Kun je daar gewoon naar school?

Ja hoor. We hebben zelfs vier basisscholen. Een aantal scholen is wel wat kleiner dan gemiddeld natuurlijk. Verder hebben we één middelbare school, waar ik sinds september vorig jaar werkzaam ben (jeej!). Voor een vervolgopleiding moet je uiteraard wel naar het vaste land. Zo gaan de meeste kinderen dus rond hun 16e jaar op kamers. Aankomend schooljaar zal hier ook de eerst puber het ‘huis verlaten’ en op kamers gaan in Leeuwarden. Spannend!

Wat doen die mensen dan op Ameland?

Wij zitten de hele dag op het strand, de mannen jutten en de vrouwen zitten gezellig in theekransjes bij elkaar om de laatste roddels te bespreken. Uh nee hoor. Wat dacht je van werken, naar school gaan, boodschappen doen, huishouden… Je weet wel? Van die dingen die de gemiddelde mens doet…

3

Picknicken, touren en afkoelen in zomer.

Volgens mij wonen er alleen maar ouwe lullen.

Echt gehoord! Van mensen die hier in januari (lager-dan-laagseizoen) op vakantie waren en verbaasd waren dat er niet zo veel te beleven was en de supermarkt om half zes dicht ging. Tenenkrommend. Natuurlijk wonen hier niet alleen maar ouwe lullen.

Kun je daar wel winkelen?

Jazeker! Zo vult mijn vader (vaste waller) gemiddeld zijn hele kledingkast met kleding die hij op Ameland gekocht heeft. Hij slaagt hier gewoon altijd goed! We hebben leuke winkels en persoonlijk vind ik dat het aanbod ook steeds leuker en vernieuwender wordt. Maar uitgebreid shoppen kun je hier natuurlijk niet echt. Zelf houd ik ook wel van een dagje flink winkelen in een grote stad. Daar kan Ameland echt niet tegen op!

Waar is de brug naar Terschelling?

Vroeg je dat nou echt? Die is er dus niet. Duh. Schrale troost. Zo’n vier keer per jaar gaat er wel een ubergezellige boottocht richting Terschelling en ‘s avonds weer terug naar Ameland. Zeker de moeite waard!

Zo…. Verder nog vragen? ;)

x Lisanne

4 thoughts on “10 x dingen die mensen zeggen als ze horen dat je op Ameland woont”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *