Beauty

Review | Sebastian Potion 9.

IMG_5413

Vandaag review ik alweer het laatste item uit de John Beerens box, de Sebastian Potion 9. Dit stylingsproduct bestaat al ruim 20 jaar en wordt ook veel in kapsalons gebruikt. Dit product is een persoonlijk favoriet geworden! Benieuwd waarom, lees dan gauw verder!

IMG_5414

De Potion 9. is onderdeel van Sebastian, een merk wat opgericht is in de jaren 70 door sterkapper Geri Cusenza uit Beverly Hills en haar echtgenoot. Sommige producten hebben zelfs een aantal awards gewonnen, waaronder dus ook de Potion 9.

Sebastion Potion 9. heeft zijn naam te danken aan de 9 botanische ingrediënten. Wanneer je de ingrediëntenlijst bekijkt zie je veel verzorgende bestandsdelen (zoals saffloerzaadolie, jojobazaadolie, sojaproteïne, olijfolie, babassu-olie, sleutelbloemolie, sesamzaadolie, zijde, rijstekiemolie, kamille extract, wilgenschorsextract) maar ook een klein spoortje parabenen en alcohol.

John Beerens over Potion 9.:

IMG_5418

IMG_5422

De Potion komt in een hygiënisch pompje waar precies genoeg uit komt voor mijn haar. De substantie zit tussen een crème en een soort gel in. Dit is ook het geen waar de Potion bekend om staat, verzorging en versteviging in één. Ik gebruik vaak crèmes in mijn haar, het probleem hiervan is alleen dat het vaak weinig of geen ‘body’ aan mijn haar geeft. Ik heb erg fijn haar, wat ook licht gaat pluizen wanneer ik het ’s ochtends niet in model breng met de föhn. Sebastian Potion 9. kun je in nat haar aanbrengen om het vervolgens in model te föhnen of aan de lucht te laten drogen, maar je kunt het ook gebruiken op droog haar om het op deze manier iets meer structuur en volume te geven. Meestal gebruik ik het voor ik mijn haar föhn, anders gaat mijn haar immers pluizen. Maar… Potion 9. doet zó goed zijn werk dat ik het zelfs aan de lucht kan laten drogen zonder dat mijn haar er pluizerig en ‘onverzorgd’ uitziet!

IMG_5424

Dit is de hoeveelheid die je uit de flacon krijgt na één pompje. Dit is voor mijn haar genoeg, aangezien ik weinig en dun haar heb. De geur is ook nog eens overheerlijk, een heerlijke friszoete geur met het bekende ‘kappersgeurtje’. Heerlijk! De crème geeft mijn haar duidelijk de verzorging die het nodig heeft, laat het zijdezacht aanvoelen zonder dat het sluik langs mijn gezicht hangt! Wanneer ik ’s avonds een touch-up nodig heb, is de Potion ook erg fijn om m’n haar net even wat meer volume te geven.

IMG_5410

Je merkt het, dit product is voor mij een geschenk uit de hemel! Eindelijk een crème wat doet wat hij beloofd, verzorgen én verstevigen! Deze ga ik zeker opnieuw kopen wanneer hij op is, al denk ik dat dat nog wel even duurt, hij is onwijs zuinig in gebruik!

Overtuigd? Bestel de Sebastian Potion 9. in de Beautywebshop van John Beerens voor €10,48 (50 ml), €22,40 (150 ml) of €57,84 (500 ml).

6 thoughts on “Review | Sebastian Potion 9.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge