Beauty

Review + EOTD | 28 Neutral palette

IMG_5883

Ja, ik weet dat ik meer make-up heb dan de gemiddelde vrouw. Al weet ik dat de gemiddelde ‘beautyblogger’ nóg meer heeft, ik heb niks te klagen. Te wensen, dat wel. Ik kom om in de oogschaduws, vooral van shimmery kleurtjes heb ik een overload. Toch ‘miste’ ik iets en stond er al lange tijd een palette met matte natuurlijke kleurtje op mijn wishlist. Een palette waar je natuurlijke looks mee kunt creeëren zonder glitters of shimmers. Een tijdje terug kwam het Urban Decay Naked Basics palette uit, precies wat ik zocht! Maar toch hield de prijs me tegen. En toen vond ik het 28 neutral palette…

IMG_5870

 

Het 28 neutral palette komt in een semi-mat doosje zonder enige vorm van opdruk. Het ‘uiterlijk’ vind ik persoonlijk niet zo heel bijzonder, maar goed, het gaat om de binnenkant!

IMG_5871

In het palette zitten 28 neutrale kleuren. Deze worden beschermd door een folie wanneer het palette verstuurd wordt. Overwegend mat, maar hier en daar is ook een shimmery kleur aanwezig. Ik vind sommige kleuren wel erg dicht bij elkaar liggen qua kleur.

IMG_5874

IMG_5873

De kleurkeuze vind ik fantastisch! Bruin, beige, roze, bordeauxkleurtjes, prachtig! Wel mis is persoonlijk wat ‘grijstinten’, al is dat misschien niet helemaal neutraal. De kleuren van het palette liggen allemaal dicht bij huidskleur. Perfect voor een nude look.

Zonder flits

kleuren geen flits

Met flits

kleuren flits

Zoals je ziet zijn het voornamelijk matte kleuren, sommige hebben hier en daar een shimmer, ander zijn duidelijk shimmery. Klaar voor de swatches?

Rij 1

rij 1

swatches 1

Rij 1 bevat vrij lichte kleuren die dicht bij mijn eigen huidskleur. Vooral de eerste kleur zie je bijna niet, omdat hij zo dicht bij mijn eigen huidskleur ligt. De pigmentatie is prima. Doordat het huidskleurige kleuren zijn zie je niet zo goed, hoe goed ze ook gepigmenteerd zouden zijn. De oudroze en bordeauxrode vind ik erg mooi!

Rij 2

rij 2

swatches 2

De eerste drie kleuren uit de tweede rij zijn perfect om subtiel mee te highlighten. De laatste drie kleuren vind ik erg mooi!

Rij 3

rij 3

swatches 3

In rij 3 komen we de wat donkerdere kleuren tegen. De laatste kleur gaat wat lastig, hier komt dan ook weinig kleur van af en moet ik moeite doen om het op mijn huid aan te brengen. De rest vind ik erg mooi. De donkere kleuren, nummer 5 en 6 zijn shimmery, hierin zie je duidelijk het verschil in pigmentatie. Shimmery kleuren zijn over het algemeen beter gepigmenteerd.

Rij 4

rij 4

swatches 4

Ook de laatste rij bevat wat donkerdere kleuren. Sommige licht shimmery. Het pigment van de zwarte kleur had wat beter gekund, maar zelf gebruik ik de zwarte kleur niet echt. Deze is wel geschikt om de look wat mee te verzwaren voor een bijvoorbeeld een avondlook.

IMG_5897

Wat me opvalt is de de ‘zachte’ structuur van de oogschaduws. Verder zijn ze totaal niet korrelig, zoals je ziet aan de oogschaduws ná het swatchen. De matte kleuren zijn wel wat ‘stroef’ en minder gepigmenteerd, maar zeker goed genoeg voor een neutrale look.

De ooglook:

Met zachte matte kleuren creëerde ik een subtiele alledaagse look die naar mijn idee geschikt is voor iedereen. Wederom vergat ik weer eens foto’s te maken na het maken van de look en maakte ik deze foto’s pas aan het eind van de dag. Op zich wel een mooie test om te zien hoe lang de oogschaduw mooi blijft. ;)

4

3

Op het bewegend ooglid bracht ik de tweede kleur uit de tweede rij aan. Deze ligt erg dicht bij mijn eigen huidskleur en maakt mijn oogleden mooi egaal. Onder mijn wenkbrauw bracht ik de eerste kleur uit de derde rij aan. In mijn crease en op mijn onderste wimperrand maakte ik een combinatie van kleur vijf en zes uit de vierde rij. In mijn binnenste ooglook gebruikte ik als enige een shimmery kleur, namelijk de eerste kleur uit rij vier.

2

1

Zoals je ziet is het een rustige look geworden. Hierom heb ik bewust ook geen eyeliner gebruikt en heb ik enkel mijn wimpers wat aangezet met mijn favoriete mascara, Glamour Doll Eyes van Catrice. Onder mijn oogschaduw gebruikte ik de Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base welke er voor zorgt dat mijn oogschaduw er nog prima op zit. Het enige wat een beetje vervaagd is, is de kleur in mijn binnenste ooghoek en op mijn onderste wimperrand. Ergens logisch, hier gebruik ik nooit oogschaduwbasis (misschien maar wel eens doen) en kom ik het vaakst langs met mijn handen.

Al met al ben ik razend enthousiast over dit palette! De pigmentatie is goed, de structuur is prettig en de kleuren zijn heel erg mooi! Dit is zeker een goede aankoop geweest om wat rustigere ooglooks mee te maken. Dit palette is vanwege zijn vele matte kleuren ook zeer geschikt voor de oudere dames onder ons!

Het palette kocht ik op eBay voor maar €4,23. Helaas verkoopt deze verkoper het palette niet meer en heb ik het palette op eBay niet meer zo goedkoop kunnen vinden. Maar, zoek op eBay op 28 Neutral palette en je komt een eind! Niet zo thuis op eBay? Boozyshop verkoopt ze ook, alleen betaal je dan wel €17,96, wat ik nog een redelijke prijs vind voor deze prachtige kleurtjes!

Houd de site trouwens in de gaten, binnenkort geef ik een 28 Neutral palette weg op You Nailed It! 

16 thoughts on “Review + EOTD | 28 Neutral palette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge