Lifestyle

Zo style je je Bullet Journal – ook als je niet zo creatief bent.

Journalling of Bullet Journalling is iets wat ik erg leuk vind, maar waar ik eigenlijk te weinig tijd voor neem. Ik ben perfectionistisch, niet gauw tevreden maar wel dol op tekenen. Pris heeft me vorige maand weer aangestoken en dus ben ik vol goede moed begonnen aan een journal voor het nieuwe schooljaar. Eén probleem, écht creatief ben ik niet. Tenminste, niet wat betreft tekenen en handletteren. Ik doe wel eens een poging, maar als ik soms zie wat voor een creaties sommige mensen in hun journals maken word ik stikjaloers. En dus moet ik op zoek naar alternatieven!

Tape, heel veel tape

De simpelste, leukste en makkelijkste manier is het toevoegen van tape. Papier tape, zoals washi tape, vind ik het fijnste. Papier tape heeft veel voordelen. Vaak kun je het nog van je bladzijde afhalen wanneer je een foutje hebt gemaakt, het is dun én je kan er met een goede pen op schrijven. Me washi tape kun je leuke randen creëren, de boel wat opfleuren, pagina’s markeren en ga zo maar door. Je kunt washi tape knippen of scheuren of er leuke figuurtjes uit halen. Daarbij bestaat het in allerlei diktes, kleurtjes en printjes waardoor er voor elk “thema” wel iets passends te vinden. Tegenwoordig vind je papier tape in verschillende boekhandels, kun je het zelf ontwerpen of koop je het via AliExpress (als je wat geduld hebt).

Stickers

Mijn absolute go-to wat betreft het pimpen van mijn Bullet Journal. Stickers vervangen misschien niet de prachtige mooie illustraties die sommige mensen kunnen maken, maar het komt in de buurt. Van leuke plantenstickers tot grote stickers met quotes er op. Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken en je vind er stickers van. Deze stickers kun je overigens, net als washi tape, ook altijd nog gebruiken om post dicht te plakken (want echte post is leuker). Dat doen wij dan ook regelmatig!

Kaartjes

Je planner kun je ook opleuken met kaartjes. Toffe postkaarten kun je overal vinden voor leuke prijsjes. Deze kun je opsturen óf inplakken in je BuJo. Zo heb je leuke kaarten in de vorm van polaroid foto’s bijvoorbeeld. Dit geeft een super leuk effect. Daarnaast kun je ook her en der ook leuke kaartjes vinden speciaal voor bijvoorbeeld scrapbooking. Onderstaande kaartjes gebruik ik regelmatig en komen van AliExpress. Ze zijn zo tof!

Klik hier voor m’n BuJo aankopen!

Gebruik verschillend papier

Om de ruimte in je planner of BuJo te “breken” kun je gebruik maken van verschillende soorten papier. Scheur verschillende soorten papier uit en gebruik dat als onder grond. Zo kun je oude bruine brood- of fruitzakken gebruiken maar ook krantenpapier of stukken uit tijdschriften. De Flow kun je hier bijvoorbeeld goed voor gebruiken, het ligt er maar net aan wat voor een soort dingen je in je planner wilt laten terug komen.

Pinterest

Pinterest is natuurlijk het walhalla onder de planners en BuJo-ers. Je vind hier naast leuke spreads en ideeën ook prachtige afbeeldingen die perfect zijn voor in jouw planner. Zoek foto’s of afbeeldingen die passen bij jou en jouw thema, print ze uit op papier of fotopapier en plak ze in je planner. Zo kun jij het helemaal customizen naar jouw eigen smaak.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *