Zwangerschap

Zaterdag Mamadag | Zwangerschapsupdate ♥ Week 29 t/m 31

Foto 24-04-15 18 49 43kopie

Na drie weken werd het wel weer eens tijd voor een update! Inmiddels is de 30 weken grens bereikt en mag ik stiekem toch wat gaan aftellen, vind ik. En aftellen, dat doe ik! Nog 9 weken tot de uitgerekende datum. Maar eerst kijk ik terug op week 29 t/m 31! 

ups en downs

Eerlijk is eerlijk, genieten vind ik de afgelopen weken soms best lastig. De pijn in mijn buik en bekken maakt het me niet altijd even makkelijk, maar ik wil ook niet altijd klagen of zeuren. Toch is het de werkelijkheid en ik kan wel zeggen dat alles rozengeur en maneschijn is, maar dat is nou eenmaal niet zo. Ik benijd vrouwen die fluitend door hun zwangerschap gaan. Echt, wat een geluk. Inmiddels is het een kleine maand geleden dat de huisarts me vertelde dat ik toch echt meer rust moest gaan nemen. Ik kan gelukkig zeggen dat het sindsdien over het algemeen wel beter gaat. Die afgelopen weken werd vooral het verschil in mijn bekken merkbaar. Wat rust al niet kan doen. Helaas heb ik de afgelopen week weer een kleine terugval en doet m’n bekken weer behoorlijk pijn. Hopelijk is dit tijdelijk, want fijn is anders. Inmiddels is Pris zo lief geweest om het bed alvast in de kamer te zetten. Vroeg of laat moet die er toch in en nu kan ik plat zonder dat ik daarvoor naar boven moet of dat ik de bank meteen helemaal in beslag neem. Fijn!

1

Rolstoel mee naar een weekendje weg! – Lekker op bed en alsnog gezellig in de woonkamer kunnen zijn. 

en toch ben ik zoooo gelukkig

Gek hè? Lichamelijk voel ik me k*t en ook geestelijk is het niet altijd fijn door het slaaptekort en de hormonen, maar ik ben wel heel gelukkig. M’n lichaam mag mij dan in de steek laten, dat doet hij voor een kleintje wat in buik zit! Want zo is het, mijn lichaam werkt hard aan dat ‘work in progress’ daarbinnen in. Dan kom ik (hoop ik) daarna wel weer. Ik besef me ook maar al te goed dat het een voorrecht is om een kindje te mogen dragen. Helaas hoor ik ook de laatste maanden weer veel verhalen van vrouwen die miskramen krijgen, moeilijk of maar niet zwanger worden en koppels die een veel lastigere weg moeten bewandelen als wij. Wat ben ik dan gelukkig met ons wonder, dit kindje is zo welkom…

2

Rechtop zitten lukt niet altijd… – Beeb had zin in een Magnum (mooi excuus!).

het wordt steeds krapper in mijn buik!

Dat meneer steeds minder ruimte heeft daarbinnen, wordt soms (pijnlijk) duidelijk. Hij schopt nog regelmatig, maar steeds vaker lijkt het meer op ‘rollen’. Hij rolt van de ene naar de andere kant en ligt soms lekker dwars. Hij kruipt letterlijk graag helemaal naar rechts waar duidelijk zijn (ik gok) billen te voelen zijn. Er zit dan een duidelijke bult aan die kant, heel bijzonder om te zien. De striae die inmiddels ook mij hebben bereikt, zitten ook alleen aan die kant. Hij rekt de boel daar behoorlijk op, haha. Verder ben ik af en toe ook lekker benauwd, als hij flink omhoog zit. Mijn ribben zitten dan echt in de knel en echt rechtop zitten, lukt dan niet. Tevens zorgt dit ook regelmatig voor heerlijk maagzuur aanvallen en een blaas wat aardig in de knel zit. Ik bespaar je de details. ;)

3

Voor de verandering kroop meneer eens naar links. – Zwitsal, yay!

3o weken echo

Gisteren mocht ik weer op controle en hadden we tevens de ’30 weken echo’. Thuisgekomen van mijn werk, voor we naar de echo gingen, stond me nog een grote verrassing te wachten. Mijn moeder was gekomen! Ze wilde erg graag nog eens mee naar een echo dus had een weekendje vrij! Zo fijn… Het is af en toe knap kl*te als je moeder zo ver weg woont, helemaal nu… Dus dat ze er bij kon zijn was extra bijzonder! Op de echo zag alles er goed uit, de baby lag al mooi met zijn hoofdje naar beneden en was goed gegroeid. Op het moment wordt hij geschat op een geboortegewicht van bijna 8 pond, dus een flink mannetje! Hij was ook tijdens de echo weer lekker actief en hij heeft het apparaat een paar flinke trappen verkocht, haha. Helaas is het echo apparaat bij onze huisarts aardig verouderd, dus hele mooie duidelijke beelden hebben we niet kunnen vastleggen. Er is een nieuw apparaat onderweg, hopelijk dat we die tijdens de liggings echo nog uit kunnen proberen en de beeb nog eens goed te mogen bekijken. Maar het was natuurlijk wel heel fijn om weer eens naar ons kereltje toch mogen kijken…

Nog 9 weken tot de uitgerekende datum. Laat die maar snel voorbij zijn, ik vind het wel best! ;)

handtekening

4 thoughts on “Zaterdag Mamadag | Zwangerschapsupdate ♥ Week 29 t/m 31”

  1. Ah wat een leuke verrassing dat je moeder er was, fijn is dat he! Jammer dat je zoveel last hebt van je bekken, maar fijn dat het bed beneden staat, kan je goed je rust momenten pakken :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *