DIY Trouwen

Wedding Wednesday DIY | Glass Candle Holder

banner

In plaats van een Wedding Update heb ik vandaag een leuke DIY voor jullie. Deze is niet per se alleen voor bruiloften, maar wel iets wat wijzelf maken voor onze bruiloftsfeest. Ons feest is in de kampeerboerderij van een goede vriendin van ons. Niet in een restaurant of feestzaal waar van allerlei accessoires voorhanden zijn. We hebben twee lieve ceremoniemeesters die voor ons de boerderij versieren, maar we besloten zelf voor wat gezellige sfeerverlichting te zorgen. Hoe, lees je hier!

IMG_1198

Sinds de zomer verzamelen we glazen potjes. Dit doen we altijd al met regelmaat omdat Pris een hoop inmaakt uit haar eigen moestuintje. Nu komen die glazen potjes ook heel goed van pas! We gaan er namelijk waxinelichthouders van maken. Omdat ons kleurthema voornamelijk blauw is, besloot ik al mijn blauwe, zilvere en glitterige lakken te verzamelen om deze te gebruiken voor het beschilderen van de potjes. Nagellak is leuker dan verf omdat het licht doorschijnt en mooie finishes heeft.

IMG_1202 IMG_1203

Allereerst maakte ik het glazenpotje vetvrij met alcohol en een tissue. Zorg dat je een oude krant of tijdschrift als onderlegger gebruikt.

IMG_1204 IMG_1205 IMG_1206

Het eerste potje besloot ik te versieren met verschillende kleuren stipjes. Super simpel, maar het geeft een onwijs leuk effect.

IMG_1207 IMG_1209

Het tweede potje besloot ik wat strakker te maken. Dit deed ik met behulp van plakband om zo strakke lijnen te trekken. Tussen de twee lijnen gebruikte ik een flaky lakje wat mooi oplicht in het flikkerende kaarslicht. In principe is het super simpel laat je fantasie de vrije loop en maak op deze manier super leuke waxinelicht houders!

IMG_1216a

De eerste drie zijn in ieder geval klaar! Het is even puzzelen wát mooi wordt en wat minder geslaagd is, maar ik vind vooral de stipjes erg tof. Als het kaarsje brandt, geeft het ook nog eens een gaaf effect op de tafel!

IMG_1212 IMG_1219

We zullen nog even door moeten lakken, maar doen er steeds een paar tegelijk. De geur in huis is anders niet te harden, haha! Uiteraard kun je alle kleuren en lakken gebruiken en kun je ook afwisselen in materiaalkeuze. Zo kun je glitters, tape en andere dingen toevoegen. Wij gaan in ieder geval nog even door met experimenteren en hopen op onze bruiloft een aantal gezellige kaarsenhouders te hebben staan!

handtekening

12 thoughts on “Wedding Wednesday DIY | Glass Candle Holder”

  1. Heel leuk idee! Zeker als je zoveel nagellakjes hebt om uit te kiezen ;)
    Die met de lange strepen van boven naar beneden vind ik het minst. De stippen vind ik dan weer super! Maar misschien ben ik gewoon wat meer een stippenmeisje :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *