Nagellak Nailart

Trind Top Coat Matt

banner

De meeste nagellakjes hebben een glanzende finish, en het liefst lakken we daar nog een mooie glimmende topcoat over heen. Toch bestaan er ook andere topcoats, zoals de frosting topcoat die ik gisteren gebruikte in het filmpje. Vandaag laat ik een andere topcoat zien, eentje die alle glim en glans van je nagels haalt: de matte topcoat.

Trind is een Nederlands bedrijf wat natuurlijke producten ontwikkelt voor hand- en nagelverzorging. Trind staat voornamelijk bekend om het feit dat het je nagels niet zwakker maakt, maar juist verzorgend is. Het merk is onder andere te verkrijgen bij Etos, Douglas, DA en Bijenkorf. Mijn matte topcoat kocht ik online in één van mijn favoriete online shops;  Boozyshop.

DSC04946

Een matte topcoat legt een soort laagje over je nagellak heen waardoor de lak niet meer glanst. De nagel krijgt een matte finish, waar ik zelf eerst erg aan moest wennen, maar nu ontzettend tof vind. Een matte topcoat komt het meest tot zijn recht op een donkere nagellak. Hij wordt dan ook vaak gecombineerd met zwart. Ik heb de topcoat  geprobeerd op zwarte én roze nagels.

DSC04954

Mijn nagels zonder topcoat. Ik draag hier NYC ‘City Blackout’ en Diamond Cosmetics ‘Mauve’.

DSC04956

Hier heb ik op de eerste nagel van elk paar Trind Top Coat Matt over de nagellak aangebracht. Zoals je ziet geeft het een matte finish. M’n nagels zien er bijna ‘zacht’ uit.

DSC04957

DSC04960
Met de topcoat kun je ook grappige effecten aanbrengen. Je hoeft het niet over je hele nagel te lakken. Een veel voorkomende variatie is bijvoorbeeld alleen de tip van je nagel te lakken, of juist deze alleen glanzend te houden. Ik experimenteerde met stipjes en streepjes.

DSC04964

Effecten aanbrengen met de topcoat is leuk, maar wel wat lastig. De lak droogt matt op, maar is semi-doorzichtig bij het aanbrengen. Dit vergt dus nog wat oefening…DSC04968

DSC04966

Matte topcoats staan er wel om bekend de nagel zwakker te maken, hierdoor zou de nagellak sneller chippen. Ik heb de lak 3 dagen gedragen en toen begon het wat te slijten, maar zeker nog niet storend. Wel moet de nagellak echt helemaal droog zijn voor je de topcoat aanbrengt. Anders neem je wat van de lak mee met je matte topcoat borstel…

DSC04950


Ik moest even wennen, maar ik ben fan! Voor een niet alledaagse look is deze topcoat zeer geschikt. Trind is helaas niet het goedkoopste merk, maar je krijgt zeker waar voor je geld!

Voor 10,95 euro kun je de topcoat hier krijgen! Kijk ook zeker even rond voor meer Trind producten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *