Beauty

The Body Shop | Honeymania Body Scrub

IMG_8919

Sinds deze zomer heeft The Body Shop er een nieuwe lijn bij; de Honeymania. Nu is honing nou niet echt een geur waar mijn hart sneller van gaat kloppen. De geur van honing vind ik niet lekker en ook voor de smaak loop ik niet warm. Honeymania was dan ook niet een geur waarvoor ik snel naar de winkel rende. Toch heb ik de scrub een kans gegeven in een ruil die ik een paar weken terug sloot via Beauty Trade en ik ben blij verrast!

IMG_8918

De body scrub komt in een grote pot van 200 ml. Elke pot bevat Community Fair Trade-honing, gemaakt van de nectar van duizenden wilde bloemen. Om er zeker van te zijn dat de honing, rijk aan voedingsstoffen, van uitzonderlijke eetbare kwaliteit is, worden aan de rijpste honingraten geoogst.

IMG_8928

De geur is heerlijk en aangenaam. Voor iemand die niet van honing houdt, ben ik er toch onwijs gek op. Hij is fris, bloemig, zoet en ‘romig’ door het vleugje honing wat er door zit. Honing werkt hydraterend en maakt je huid glad en zacht.

IMG_8929

De substantie is vrij stevig, wat ik niet gewend ben van body scrubs. Nu is dit mijn eerste body scrub van TBS, dus dat is even wennen. Eens even kijken naar de ingrediënten:

Glycerin, Sodium Chloride, Cetearyl Alcohol, Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Cocoyl Isethionate, Zea Mays Starch/Zea Mays (Corn) Starch, Mel/Honey/Miel, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Parfum/Fragrance, Aqua/Water/Eau, Hydrogenated Castor Oil, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Geraniol, Linalool, Limonene, Citric Acid, CI 77891/Titanium Dioxide, CI 19140/Yellow 5 Lake, CI 77491/Iron Oxides.

In de scrub zit natuurlijk parfum. Verder vind je bijenwax, honing, maiszetmeel, shea boter en meer.

IMG_8930

De scrub is wat boterig en vrij vettig onder andere door de toevoeging van de shea boter. De scrubdeeltjes zijn heel fijn, kenmerkend voor een zoutsccrub. Op mijn hand zie je dat de scrub vrij compact is, hierdoor is hij niet heel zuinig in gebruik en heb je toch wel een aantal ‘schepjes’ nodig wil je je gehele huid scrubben. De substantie doet me een beetje denken aan broodmeel met veel te veel water en boter. Dat plakkerige weet je wel. ;)

IMG_8932

Na een tijde smelt de scrub licht door de warmte van je huid en natuurlijk het water wat je onder de douche of in ba gebruikt. Hierdoor wordt de scrub wat makkelijker te verdelen. De geur van de scrub is echt heerlijk en hij is prettig in gebruik door de fijne scrubdeeltjes. Door de honing, bijenwax en andere verzorgende bestanddelen heb je het gevoel dat het echt een verzorgend laagje achter laat na het scrubben.

IMG_8923

De Honeymania body scrub doet goed zijn werk, laat je huid super zacht en heerlijk ruikend achter. Super! Ik ben fan van The Body Shop Scrub en ga op jacht naar meerrrr! Ben jij ook dol op de friszoete en bloemige geur van Honeymania, dan heeft TBS nog meer fijne producten in het assortiment zoals een Body Butter, zeep en Bubble Bad Melts.

The Body Shop Honeymania is verkrijgbaar bij The Body Shop en online in de webshop voor €15,-.

18 thoughts on “The Body Shop | Honeymania Body Scrub”

  1. De geur van deze lijn vind ik ook niet fantastisch, voor mijn verjaardag kreeg ik de bodybutter cadeau en ik ben op die manier aan de geur gaan wennen en inmiddels ben ik er dol op! Deze scrub heb ik niet, maar het klinkt als een fijn product. Verder ben ik ook benieuwd naar het badproduct uit deze lijn. :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *