Moederschap Persoonlijk Tag

Tag | Loedermoeder ♦ Over schermtijd, luiers, maaltijden en slapen.

blogbanner-7

Weer eens tijd voor een blog met een persoonlijk tintje! Willen de mega perfecte moeders meteen even op het kruisje drukken? Vandaag is het namelijk tijd voor de Loedermoeder Tag. Deze toffe tag voor moeders is bedacht door de meiden van Little Wonder World en gaat over allerlei zaken rondom het moederschap. De bedoeling is dat je de vragen eerlijk beantwoord, want hey, niemand is perfect! Iedereen heeft wel een trucje, vergeet wel eens iets en is nou eenmaal niet dé perfecte moeder. Dus… Here we go! 

♦ Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?
Sowieso wanneer Jippe een poepluier heeft. Hij is meneer van de klok en heeft meestal een stinkluier wanneer hij ‘s ochtends nét een schone aan heeft. Verder krijgt hij altijd een schone luier voor en na het slapen. Ik gok dat er momenteel zo’n 5 a 6 luiers per dag door heen gaan.

♦ Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?
Ja. Wij eten altijd aan tafel, al is het ontbijt hier tijdens schooldagen wel verspreid. De één gaat eerder de deur uit dan de ander, dus dan zitten we niet altijd geheel met zijn allen aan tafel. De andere maaltijden wel. Jippe zit er dan gezellig bij in zijn kinderstoel. Soms heeft hij dan net iets eerder gegeten, zodat ook wij rustig kunnen eten.

IMG_1626

Aan taaaaaafel! 

♦ Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?
Jippe mag niet achter onze telefoons of iPads, maar kijkt wel heel graag televisie. Dit verschilt een beetje per dag. Als het mooi weer is zijn we veel buiten. Jippe kijkt meestal tv net voor het eten, want dan is hij wat hangerig. Hij kijkt dan BabyTV of Nijntje de Musical. Verder kijkt hij soms aan het eind van de ochtend ook tv.

♦ Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?
Ja, helemaal nu hij geen borstvoeding meer krijgt valt Jippe eigenlijk altijd in slaap in zijn bed. Toen hij nog wel BV kreeg, viel hij vaak aan de borst in slaap. We kunnen Jippe eigenlijk heel makkelijk weg leggen, met soms wat lastige periodes maar die duren gelukkig nooit lang. We zijn gezegend met een kindje wat heel makkelijk inslaapt. Al verraad z’n positie in bed wel dat hij nooit meteen gaat slapen!

IMG_1653

Lekker even op de zitzak voor de TV.

♦ Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?
Wisselt. Om wat etensresten, nattigheid of een beetje spuug trekken we Jippe niet gelijk schone kleren aan. Dit ligt er ook aan wat we die dag nog gaan doen en in welke mate het is natuurlijk. Plas of poepvlekken gaan altijd direct in de wasmand.

♦ Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
Ja. Al verandert dat vast wanneer hij wat ouder wordt.

IMG_1869

Het is een uitdaging om je huis netjes te houden met een dreumes en drie pubers. 

♦ Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?
Jippe heeft nog niet de leeftijd dat hij omgekocht kan worden, maar dat gaat vast nog wel voorkomen. Natuurlijk hebben we in de luiertas wel altijd iets lekkers als een soepstengel of eventueel een speentje in uiterste nood om hem zoet te houden wanneer dit nodig is. Maar ik denk dat elke ouder zijn kind wel eens omkoopt met iets lekkers of iets dergelijks. Zo lang dat maar niet te vaak gebeurt, lijkt me dat heel normaal.

♦ Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?
Wisselend. Over het algemeen zijn de kastjes wel redelijk netjes, maar dit is nog wel eens een opgave met drie pubers in huis. Uiteraard hebben wij ook onze ‘rommel lades’, maar over verder is het wel redelijk geloof ik.

IMG_1880

What to eat….?

♦ Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?
Ja. Braaf he?

♦ Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.
1. De chocoladereep verstoppen voor de kinderen zo dat jij die ‘s avonds ongestoord kunt opeten wanneer zij op bed liggen.
2. Gehaast richting het werk vertrekken zonder je kind een zoen te geven of überhaupt dag te zeggen.
3. Als we iets eten wat Jippe niet mag (lees: heel pittig oid) dan trekken we nog lekker een potje Olvarit open! Oh, en knijpzakjes fruit zijn ook zeer handig zo af en toe!

Zo. Zijn jullie nu allemaal op me afgeknapt? Volgens mij schuilt er in iedere moeder wel een loedermoeder. En ik vrees dat die loedermoeder alleen maar meer tot uiting komt, hoe ouder de kids worden… Mocht je het leuk vinden deze tag over te nemen, be my guest!

x Lisanne

3 thoughts on “Tag | Loedermoeder ♦ Over schermtijd, luiers, maaltijden en slapen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *