Nagellak

Sally Hansen | Fuzzy Coat ‘200 All Yarned Up’

IMG_6902

Na crackle, caviar, flocking powder en liquid sand is er nu een nieuwe trend in aantocht; de ‘feather nails’. Nagels alsof er piepkleine veertjes op je nagels zijn neer gedaald. De eerste keer dat ik dit voorbij zag komen, was het van Nails Inc. Nails Inc. is een prachtig merk met een gemiddelde prijsklasse, maar de verkrijgbaarheid is (na het verdwijnen van Sephora) niet echt goed. Toen volgde Sally Hansen met de ‘fuzzy coats’ en sloeg ik mijn slag!

IMG_6903

De Fuzzy Coat collectie van Sally Hansen komt in totaal met 8 verschillende uitvoeringen. Voor elk wat wils dus. De lak kan gebruikt worden als topcoat, maar moet ook op zichzelf te dragen zijn, mist er meerdere laagjes van aangebracht zijn.

IMG_6908

Na lang twijfelen ging ik voor de kleur All Yarned Up, al had ik ook een behoorlijke zwak voor Fuzz-Sea, een heldere blauwe fuzzy coat. Met het zicht op de herfst ging ik uiteindelijk voor deze kleur, omdat de kleurtjes ook best goed bij het najaar passen.

IMG_6904

All Yarned Up bestaat uit piepkleine ‘sliertjes’ in lichtblauw, lichtgeel en oranje kleuren. De lak moet je nagels er uit laten zien alsof er een dun laagje vezeltjes (of veertjes?) op zit. Mij doen ze persoonlijk ook een beetje denken aan vruchtenhagel!

IMG_6910

De sliertjes zitten in een blanke lak, die iet wat dik lijkt bij het bekijken van het borsteltje. Ik vrees dat het nog een flinke klus wordt om de fuzzies mooi en egaal op mijn nagels te krijgen. Denk aan een rijk gevulde glitterlak, dat is ook altijd een hele opgave.

IMG_7024

Na één dun laagje zien mijn nagels er zo uit. Eén laagje laat zich uitstekend lenen als topcoat over een andere gekleurde lak. Zo op zich zelf doet de lak niet veel en vind ik persoonlijk dat er wel wat meer laagjes over mogen. ;) De lak lakt prettiger dan verwacht, al moet je de ‘fuzzies’ wat deppend aanbrengen voor het mooiste resultaat.

IMG_7027

Na twee laagjes moet ik zeggen dat ik enigszins verbaasd ben over de vrij goede dekking. Helemaal perfect vind ik het nog niet, maar het is zeker niet mis!

IMG_7031

Na drie laagjes is het bingo! De lak dekt prima, al zie je hier en daar nog wel wat nagel door. Een vierde laagje zou ik niet aanraden, want dan wordt het wel een erg dikke kliederboel met al die sliertjes op je nagel. De lak droogt vrij snel. Sneller dan de gemiddelde (glitter)topcoat in ieder geval. Verwijderen? Laten we het daar maar niet over hebben, wát een hel. Zelfs glitterlak is beter te verwijderen. Deze minuscule staafjes gaan overal zitten waar je ze niet wilt hebben tijdens het verwijderen. Een hels karwei om ze tussen je nagelriemen weg te halen, zeg ik je. Maar dat moeten we er maar voor over hebben, hij is zó leuk!

IMG_7033

De Sally Hansen Fuzzy Coats zijn verkrijgbaar bij verschillende parfumerieën en drogisterijen voor €9,99 (9,17 ml of eenvoudig te bestellen via Bol.

14 thoughts on “Sally Hansen | Fuzzy Coat ‘200 All Yarned Up’”

  1. Ik vind deze echt zo leuk, maar dan wel als topcoat om je nagellakkleurtje net dat extraatje te geven. :) Enkel jammer dat het zo’n helse karwij is om het te verwijderen…

  2. Lovely! :-) Ik heb de blauw-witte versie. Ik ben er verliefd op ;-) Tip: glitter nagellak verwijderen met de kant & klare pads van Etos eigen merk. Deze drogen je nagels niet uit en ik heb iedere keer maar twee pads nodig om mijn glitter nagellak te verwijderen.

  3. Súpermooi!! Gave kleurencombi! dekking top! Maar dat verwijderen :( Ik haat t echt! Wie daar nou ooit eens iets op verzint dat écht werkt is voor mij een held! ;) X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *