Zwangerschap

Personal | Pregnancy Questions #3

1

Jaaaa! Ik vond het wel weer eens tijd voor een kleine persoonlijke update! Het is zo stil en stiekem geniet ik er echt even van. Lekker thuis zijn, genieten van mijn verlof en vooral niets ‘moeten’. Al twee keer eerder vulde ik de Pregnancy Questions in en vandaag doe ik dat (hopelijk) voor de laatste keer. Benieuwd hoe het inmiddels met mijn buikbaby en mij gaat? Lees dan verder! 

HOEVER BEN JE NU?

36 weken en 3 dagen

HOEVEEL BEN JE AANGEKOMEN?

16,5 kg… Auch!

ZWANGERSCHAPSKLEDING?

Ja! Maar er is nog maar weinig wat echt lekker zit. Ik loop veel in jurkjes met leggings, want dat vind ik het prettigst bij mijn buik. Gelukkig laat het weer de laatste tijd wel jurkjes met leggings toe!

STRIAE?

Yup, helaas ontkwam ook ik er niet aan. Vooral op mijn rechterheup – waar de beeb zich graag ‘ophoopt’ – is het veel. Maar het is voor een goed doel!

SLAAP?

Zeer slecht! Overdag ben ik moe en zou ik de hele dag wel kunnen dutten. Maar ‘s nachts gaat het allemaal wat moeizamer. De juiste houding vinden is lastig, omdraaien is nog lastiger om nog maar niet te spreken over de nachtelijke toiletbezoekjes. Het hoort erbij!

1

BESTE MOMENT VAN DE WEEK?

Niet een bepaald moment, denk ik. Ik kan wel heel erg genieten van het weekend, Pris is veel aan het werk en als ze weekends vrij is proberen we daar nog optimaal van te genieten. Dat is echt quality-time en het zal niet lang meer duren voor we ‘onze’ weekendjes moeten delen met een klein kereltje.

SLECHTSTE MOMENT VAN DE WEEK?

Heb ik niet echt. Hoewel de laatste loodjes vele ongemakken met zich mee brengen, gaat het eigenlijk wel goed. Dit komt vooral door het feit dat ik nu niet meer werk en veel minder pijn heb! Vaak heb ik ‘s middags na het eten even een dipje. Als het kan (en ik heb zin) ga ik even liggen. Maar ik geef me daar niet altijd aan toe, haha.

MIS JE IETS?

M’n lichaam? En mezelf soms? Haha. De hormonen vliegen hier in huize de Kruijff af en toe alle kanten op. Oeps… En wat betreft mijn lichaam bedoel ik niet eens zo zeer mijn dikke buik of extra kilo’s, maar vooral het ‘gewoon’ kunnen bewegen zonder harde buiken, krampen en zere liezen.

BEWEGINGEN?

Nog steeds heel erg veel. Zelfs zo dat het af en toe op bepaalde plekken gewoon ‘beurs’ voelt omdat hij zo schopt en rolt. Ik geniet van het gerommel in mijn buik, maar het zorgt ook echt wel voor ongemakken…

FOOD CRAVING?

Valt mee. Ik zit nog steeds trouw aan de pindakaas en met frikandellen speciaal maak je me nog steeds heel erg blij. Wel veel lekkere trek overigens…

IETS DAT JE MISSELIJK OF BLEH MAAKT?

Nee! Gelukkig niet!

2

GESLACHT?

Nog steeds een jongetje… We hebben morgen de laatste echo, dus ik ben benieuwd of ons kereltje nog steeds mannelijk is. ;)

KWAALTJES?

Vooral veel harde buiken en voorweeën welke niet heel fijn zijn. Een harde buik kreeg ik eerder wanneer ik te veel had gedaan, maar nu hoef ik maar op te staan, te gaan zitten, liggen of iets kleins en hij ‘schiet’ er in. Verder weinig echte kwaaltjes meer. M’n bekken met alle bijkomende problemen (pijnlijke liezen!) zie ik inmiddels als standaard…

NAVEL IN OF UIT?

Uit, maar nog niet zo’n perfect bolletje. :’)

BLIJ OF CHAGRIJNIG?

Meestal blij, maar wel vermoeid en snel geprikkeld. Nesteldrang en rotzooi kunnen me chagrijnig maken, hihi. Ik geef de hormonen de schuld!

WAAR KIJK JE NAAR UIT?

Naar onze beeb! Zo welkom, alles is klaar! Van mij mag hij wel gauw komen hoor, met een weekje of twee ofzo, haha… Ik ben zo benieuwd…

x Lisanne

1 thought on “Personal | Pregnancy Questions #3”

  1. Jeetje wat vervelend al die pijn die je hebt.
    Gelukkig zal dit na de bevalling verdwijnen.
    Fijn dat jullie de laatste echo nog hebben.

    Ik wens jullie erg veel succes Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *