Home

Onze tuin + kleine verbouwing

Na de kleine woonkamermetamorfose en de bijkeuken die volgende week eindelijk wordt opgeknapt, is ook onze tuin aan de beurt. We zijn niet in de positie om alles groots aan te pakken, maar toch proberen we beetje bij beetje de boel wat op te knappen. We hebben een redelijke grote tuin met een terras waar we lekker kunnen zitten en een groot gazon waar Jippe heerlijk kan spelen. Als je ons een beetje kent, weet je dat we bij de eerste zonnestralen buiten te vinden zijn en we dan echt buiten leven. Geen overbodige luxe om de boel weer eens even aan te pakken!

Onze tuin ligt op het zuiden en is daarnaast helemaal “ingesloten” waardoor we grotendeels ook uit de wind zitten. In het voorjaar kun je dus al snel buiten zitten en zomers tikken we regelmatig de 40 graden aan op ons terras. We hebben een redelijk diepe tuin waardoor we echt een scheiding hebben tussen het terras waar we lekker kunnen zitten en het gazon waar de speeltoestellen van de kinderen staan. Met de Gardena tuinplanner leek het me leuk om jullie onze veelbesproken tuin eens te laten zien. Konden we meteen zien hoe het zou lijken met een nieuw terrasje erbij.

Doordat onze tuin op het zuiden ligt hebben we op elk moment van de dag wel ergens zon in onze tuin. Regelmatig zitten we lekker op het terras, maar aan het eind van de middag ligt dat in de schaduw door onze garage die de zon tegenhoudt. In de namiddag verplaatsen we onze stoelen dus vaak richting het gazon waar we nog heerlijk van het avondzonnetje genieten. Doordat we achter in onze achtertuin een nieuwe schutting hebben gekregen en we eindelijk de boel daar hebben opgeruimd, hebben we daar ineens heel veel meer ruimte gekregen. Er staat een schuurtje en achter dat schuurtje hebben we een prachtige ruimte waar we een nieuw afdakje willen plaatsen en nog een klein terras willen aanleggen. Dat betekent dus dat we daar straks ook een heerlijke plek hebben om te zitten als de zon langzaam zakt. Onder het afdakje kunnen we heerlijk zitten, Jippe kan er fijn spelen en ik zie ons er ‘s avonds al heerlijk zitten met een hapje en drankje!

Het enige nadeel is dat we achter in de tuin weinig tot geen licht hebben. Op het terras schijnt het licht vanuit huis als we dat aan zetten waardoor we niet helemaal in het donker zitten. Vaak zetten we wat kaarsjes aan of branden we een vuurkorfje wat voor licht zorgt. Voor achter in de tuin gaan we dus nog op zoek naar buitenlampen, maar er is zo veel keus dat we nog niet precies weten wat we willen. We zijn ons aan het oriënteren en willen eigenlijk een lamp met schemersensor zoals die op Budgetlight.nl. Of we er een op zonne-energie doen of onder het afdakje iets anders aanleggen weten we nog niet precies. Leuke lampionnetjes in verschillende kleurtjes behoren ook nog tot de mogelijkheid. Mocht je tips hebben voor leuke buitenverlichting, we horen het graag!

Ik kan niet wachten tot onze tuin af is en het weer wat netter is. Nieuwe plantjes, aardbeitjes die groeien… Heerlijk! Nu moet ik nog eens groene vingers kweken, want daar ontbreekt het me nog wel eens aan……..

 

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *