Beauty

MAC | Eyeshadow ‘Expensive Pink’

IMG_9322

Jeeeej, daar is ‘ie dan. Dé oogschaduw die al maanden – wat zeg ik jaaaaaren – boven aan mijn wishlist staat. Expensive Pink is één van de meest populaire oogschaduws van MAC en heeft een prachtige rose-gouden kleur. Ik ben dol op dit soort kleuren, dus het is niet echt verrassend dat deze oogschaduw al een tijdje boven aan m’n lijstje stond. Benieuwd of hij zijn verwachtingen waar maakt? Lees dan verder!

IMG_9312

IMG_9317

De oogschaduw komt in het welbekende kartonnen doosje van MAC. Hierop zie je de naam, de ingrediënten en het gewicht. Een MAC oogschaduw bevat 1,3 gram. Ter vergelijking, een Catrice oogschaduw bevat 2 gram.

IMG_9340

IMG_9342

– Daglicht (winterrrrr) – 

IMG_9343

– Flits – 

MAC omschrijft Expensive Pink als  roze met duo-chroomkleur. De kleur is inderdaad roze, maar neigt ook behoorlijk naar oranje of brons. Dit komt voornamelijk door de kopergouden gloed die de oogschaduw over zich heeft.

IMG_9348

De oogschaduw is echt mega goed gepigmenteerd! Na alle pogingen van slechtgepigmenteerde dupes is dit écht een verademing, wat is hij mooi! De oogschaduw is vrij stevig, dit betekent dat je minder last hebt van fall-out, maar dat je je kwast wel een aantal keer stevig over de oogschaduw moet halen.

mac expensive pink oogook

De oogschaduw werkt prettig, maar was wel even wennen. De oogschaduw moet je goed ‘deppend’ aanbrengen. Wanneer je te veel met je kwast veegt, is het risico dat je de oogschaduw weer wegveegt groot. Ook met blenden moet je even oppassen, de kleur vervaagt hier vrij snel. Wat extra aanbrengen na het blenden, is de oplossing. Zo komt de oogschaduw weer goed tot zijn recht.

Roze en oranje oogschaduws zijn vrij lastig te combineren. Ik combineer ze altijd met aardetinten (zoals je hier ook kunt zien). Gebruik je alleen Expensive Pink of combineer je het met andere rozige tinten, dan kan het al snel lijken alsof je rode, geïrriteerde of tranende ogen hebt.

IMG_9331

Eenmaal op zijn plek blijft Expensive Pink zitten en gaat hij nergens meer heen. Een prachtige oogschaduw die ik voornamelijk om zijn kleur aanschafte. Maar de goede kwaliteit is natuurlijk altijd meegenomen!

MAC Expensive Pink is te koop bij verschillende MAC Counters in Douglas en Bijenkorf of bij de Pro Store in Amsterdam. Geen winkel in de buurt? Dan kun je de oogschaduw ook hier bestellen. Voor Expensive Pink betaal je €17,-.

handtekening

13 thoughts on “MAC | Eyeshadow ‘Expensive Pink’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *