Nagellak

Catrice | Ultimate Nail Lacquer ‘The Effect Maker’

IMG_0219

Dat is geen fan ben van de nieuwe Catrice lakken, heb ik niet onder stoelen of banken geschoven. Nadat ik drie kleurtjes probeerde na de vernieuwing van het assortiment een jaar terug, was ik niet echt overtuigd. Teleurgesteld eerder, wat hadden ze met de oude vertrouwde Catrice lakken gedaan? Sindsdien skip ik Catrice nagellak eigenlijk, zoals jullie misschien opgevallen is, zijn er vanaf toen ook geen reviews meer van online gekomen. Laatst zag ik een swatch van The Effect Maker voorbij komen en besloot ik Catrice een tweede kans te geven.

IMG_0217

Helaas zijn de doppen nog steeds crap. Ze sluit niet mooi recht, niet helemaal goed. Gewoon mwèh-net-niet zeg maar. Maar goed, het gaat om de inhoud zullen we maar zeggen!

IMG_0220

The Effect Maker is een oudroze nude lak met een parelmoer finish. Hij doet me ergens een beetje denken aan de Oriflame lakken die ik vorige week reviewde.

IMG_0223

Het kwastje is vrij breed. Net iets te breed voor mijn pink. Ook hier geef ik de voorkeur aan de oude Catrice, deze waren wat ronder afgesneden, waardoor het wat prettiger lakte.

IMG_0316 IMG_0320

Jammer! The Effect Maker dekt na één en twee laagjes niet. De lak zou je als één laagje kunnen dragen om je nagels een wat mooier effect te geven. Misschien daarom de naam ‘The Effect Maker’? Maar voor een dekkend resultaat heb je toch echt drie dunne laagjes nodig.

IMG_0325

Na drie laagjes ben ik wel onwijs te spreken over de kleur. Ik vind ‘m echt heel erg mooi! Het geeft een prachtige nude kleur met een mooie parelmoer-achtige finish. Super!

IMG_0330

Helaas moet je veel geduld hebben. De lak droogt namelijk vrij traag op, waardoor je, als je te snel een tweede laagje lakt, de eerste laag weer meeneemt. Dit zorgt voor een niet egaal effect en dit zie je gelijk. Veel geduld hebben dus!

IMG_0322

Als de lak zit, zit ‘ie prima en houdt hij het (met een topcoat!) wel eventjes uit op je nagels. Voor de prijs – want dat moeten we natuurlijk niet vergeten – is de lak gewoon prima. Ik heb mijn mening iets bijgesteld, hoewel dit voor 90% komt door de kleur, maar blijf sceptisch. Catrice kon het eerder veel beter. Mooie kleurtjes én goede lak combineren. Hopelijk komen ze nog een keer terug. Voor nu, de lak is mooi, lakt prima maar je hebt er veel geduld voor nodig!

Wees er snel bij, Catrice The Effect Maker gaat namelijk uit het assortiment. Dit betekent wel dat je de lak nu met 50% korting bij het Kruidvat en Trekpleister kunt kopen. In plaats van €2,99 kost de lak nu maar €1,50! Wil je weten wat er nog meer uit het assortiment gaat (en dus met korting de winkel verlaat) klik dan hier!

16 thoughts on “Catrice | Ultimate Nail Lacquer ‘The Effect Maker’”

  1. Ik vind het eindresultaat waanzinnig! Wat een te gekke kleur! Maar je moet er wel iets voor doen, want drie laagjes… dat is wel erg veel om dit effect te krijgen. Maar het resultaat mag er zijn; prachtig!

  2. Ah ben niet de enige die Catrice dus skipt na de assortiment verandering qua lakken.. Ik heb er sindsdien denk nog maar 3 gekocht terwijl ik daarvoor bijna heel de collectie had.xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *