Home

Lily Flame | Scented Candle ‘Christmas Spice’

IMG_9544

Een week terug liet ik jullie de gezellige en leuke Amelander winkel ‘De Afslag’ zien. Als bedankje mocht ik een heerlijke geurkaars van Lily Flame uitzoeken. Dit Engelse merk verkoopt Jenny sinds kort in de winkel en ze vliegen als warme broodjes over de toonbank. Terecht? Dat lees je na de klik!

IMG_9530 IMG_9531

De geurkaarsen van Lily Flame komen in een schattig tinnen blikje met mooi bijpassend etiket. De geurkaarsen van Lily Flame zijn niet gemaakt van paraffine wax maar van natuurlijke soja was, wat ook veel gebruikt wordt voor wax melts. De kaarsen worden geheel met de hand gemaakt in het Engelse Somerset. De kaarsen worden met de hand gegoten en de toegevoegde geuren worden gemaakt van natuurlijke essentiële oliën. Lily Flame is de beste geurkaarsenmaker van Engeland en heeft daar ook meerdere prijzen mee gewonnen.

IMG_9538 IMG_9541

Na lang wikken en wegen koos ik uiteindelijk voor Christmas Spice. Perfect voor de komende feestdagen! Christmas Spice ruikt heerlijke kruidig (goh?) naar kaneel en kruidnagel. Ik ben dol op kruidige en zware geuren, maar vind het ook altijd een beetje tricky. Kruidige geuren kunnen zo ‘prikken’ in je neus en nét iets te overheersend zijn. Christmas Spice ruikt lekker en subtiel, af en toe komt er een vleugje kaneel langs die even je aandacht vangt om vervolgens weer rustig weg te drijven.

IMG_9552 IMG_9554

Lily Flame raadt zelf aan om de kaars ongeveer 3 uur per keer te branden, dit om zo optimaal gebruik te maken van de brandtijd. Wanneer je de kaars erg lang brandt, blijft er veel wax aan de zijkanten zitten en deze blijft dan onbenut. Wanneer je dit doet kun je ongeveer 35 uur genieten van de geurkaars. Die stukjes in de kaars – de kinderen dachten dat het paprika was, hihi – zijn ook gewoon stukjes kaarsvet en dienen voornamelijk ter decoratie. Na een paar keer branden zullen deze uiteindelijk verdwijnen in de massa.

IMG_9563 IMG_9566

De kaars staat gezellig te branden op ons bijzettafeltje, ruikt heerlijk en ziet er ook nog eens super leuk uit! Lily Flame heeft echt ontelbaar soorten geurkaarsen, waarvan Jenny een selectie verkoopt in haar winkel. Voor elk seizoen en elk moment wel één. Ik kan je vertellen dat dit niet de laatste Lily Flame is, die bij ons in huis brandt…

De geurkaarsen kosten €13,95 en zijn te koop bij De Afslag. Ben je niet woonachtig op Ameland dan kun je ze ook hier kopen.

13 thoughts on “Lily Flame | Scented Candle ‘Christmas Spice’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *