Home

Inspiratie | Slaapkamer voor stoere jongens

Oh lieve mensen wat gaat de tijd snel. Deze week gaat de derde puber het huis uit om aan de wal te gaan studeren en dus wordt ons huis wel heel leeg. Met alleen onze kleuter zijn we doordeweeks ineens nog maar met z’n drietjes in huis… En niet alleen dat gaat snel, Jippe is alweer 5 en is inmiddels wel toe aan een stoere jongenskamer. Daarom gaan we rond dit najaar de slaapkamers herorganiseren en krijgt hij een nieuwe kamer. Hoe we dit gaan inrichten? Daar zijn we nog niet helemaal over uit…

Jungle kamer

We willen de kamer in ieder geval inrichten met een thema. Het inrichten van een kinderkamer moet eigenlijk zo dat je het na een paar jaar ook makkelijk weer kunt veranderen wanneer ze beginnen te puberen. Daarom is het handig om vooral te werken met accessoires. Jippe is dol op dieren en de natuur en The Lion King is zijn favoriete film. Daarom denken we er aan om een kamer met jungle thema te maken. Bij OTTO vind je allerlei leuke meubels voor kinderkamers. Het bed als huisje vind ik super leuk. Extra leuk om deze om te toveren tot een safaritent en te behangen met lichtjes en knuffels. Ook hebben we in huis op dit moment de Wereldkaart hangen waar je stickers bij kon sparen van de Jumbo. Die is erg in trek en dus moet er dan natuurlijk ook absoluut een toffe kaart aan de muur!

Ruimte kamer

Naast het Jungle thema kwamen we op Pinterest ook super leuk ruimte kamers tegen. Dit past ook echt wel bij Jippe en stiekem houd ik zelf enorm van het kleurenpalet wat daarbij komt kijken. Een mooie diepblauwe kleur is straks ook nog gaaf wanneer Jippe ouder is. Met de accessoires en decoraties voor kinderkamers van OTTO kleed je de kamer verder aan. De meetlat in raketvorm neemt niet veel ruimte in, maar is wel een leuke toevoeging aan de muur. Mooi posters, zoals wij zelf ook in de slaapkamer hebben, geven de kamer ook net dat beetje extra. Waarschijnlijk krijgt Jippe zo’n bed met lades eronder. De slaapkamers in ons huis zijn vrij klein en dus is alle extra opberg ruimte welkom. En verder, de kruidenrekjes van Ikea staan toch wel hoog op mijn lijstje. Jippe is dol op boeken en op deze manier kun je er een aantal erg leuk neerzetten en later ook nog op andere manier gebruiken!

Welke van de twee het gaat worden, weten we nog niet. We gaan straks eerst de studentenkamer van de jongsten opnieuw inrichten en wanneer alles weer wat rustiger is eens oriënteren op de nieuwe jongenskamer voor Jip. Ik heb nu al zin om het opnieuw te gaan inrichten en indelen. Leuk!

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Een jungle of ruimte kamer?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *