Favorieten Lifestyle

Laatst gekeken series #2 ❤︎ Rita, Orphan Black, Sense8 en meer

blogbanner

Mijn berichtenplanning staat vol met concepten. Zo ook deze post! De afgelopen maanden heb ik een flink aantal series verslonden. Aan het eind van mijn zwangerschapsverlof, tijdens mijn kraamperiode en de kleine momentjes tussendoor. Welke series ik bekeek, deel ik vandaag met jullie!

Rita

url.jpg

Rita, de docente op een Deense middelbare school, is de minst politiek correcte lerares en vooral geliefd bij haar leerlingen. Met volwassenen heeft ze nogal wat moeite en daardoor bevind ze zich vaak in de problemen. Als alleenstaande moeder met drie kinderen probeert ze het goed te doen, maar dat is noga lastig wanneer je zo dwars en koppig bent.

Een heerlijke – niet zo standaard – serie over het onderwijs. Maar ook wanneer je daar niet zo van houdt, is deze serie echt een aanrader. Rita is hilarisch, de serie zit vol (af en toe zwarte) humor en brengt eigentijdse problemen en taboes aan bod. Deze serie keek ik aan het eind van mijn zwangerschap bijna aan één stuk door. Verstand op nul en kijken maarrrr!

Orphan Black

url.jpg

De serie draait om Sarah Manning die getuige is van de zelfmoord van haar dubbelganger Beth Childs. Manning neemt vervolgens Childs’ identiteit over en duikt zo dieper het leven in van haar kloon. Uiteindelijk blijkt dat ze meerdere ‘zussen’ heeft, verspreid over Noord-Amerika en Europa en dat er een plan is om hen te vermoorden.

Suuuuuper spannend en absoluut niet een ‘verstand op nul en kijken maar’ serie. Waar ik eerst dacht dat deze serie niks voor mij was, bleek niks minder waar. Na Rita begon ik aan Orphan Black en verslond ik seizoen na seizoen. De spannende serie neemt verschillende onverwachtse wendingen, laat je op je puntje van je stoel zitten en heeft daarbij ook gewoon nog een heleboel leuks om naar te kijken. ;)

Sense8

url.png

Sense8 vertelt het verhaal van acht onbekenden, elk vanuit een andere cultuur en deel van de wereld . Alle acht hebben ze plotseling een visioen van de gewelddadige dood van een vrouw genaamd Angelica en ontdekken ze dat ze ‘sensaties’ zijn: mensen die mentaal en emotioneel verbonden en die in staat zijn met elkaar te  communiceren en gebruik te maken van elkaars kennis, taal en vaardigheden. Terwijl ze proberen om erachter te komen hoe en waarom dit verband is en wat het betekent, worden ze geholpen door een andere sensate Jonas, die probeert om hen te beschermen tegen “Whispers”, een andere sensate , wie op de anderen jaagt via hun psychische link.

Heel apart. Bijzonder boeiend en tegelijkertijd zeer verwarrend. En nog steeds weet ik eigenlijk niet of ik de serie goed vond of niet. De laatste afleveringen van seizoen één laat je achter met een hoop vragen. Dat is op zich niet zo erg, maar dit zorgt er voor mij een beetje voor dat ik het gevoel heb alle twaalf afleveringen ‘voor niks’ heb zitten kijken. Echt antwoorden op de verschillende vragen in de serie, krijg je namelijk niet. En toch heeft het iets. Seizoen twee is aangekondigd en ik gok dat ik ook die kijken ga.

Pretty Little Liars (season 6)

url.jpg

Aria, Emily, Spencer, Hanna, Mona en Sara Harvey weten op het nippertje te ontsnappen uit het levensgrote poppenhuis waar A hen gevangen hield. Hoewel ze nog steeds niet weten wie A is, hebben ze nu wel een naam: Charles DiLaurentis. Alison heeft nog nooit van die naam gehoord, maar Jason herinnert zich nog vaag een fantasievriend van vroeger die Charlie heette. Zo komen de Liars, Ali en Jason erachter dat Charles eigenlijk de oudere broer van Jason en Ali is. Volgens hun vader Ken heeft Charles – die het grootste gedeelte van zijn leven in Radley heeft gezeten – zelfmoord gepleegd op zijn zestiende. Maar is dit wel echt zo, of leeft Charles nog en is hij degene die de Liars stalkt en bedreigt? Het tweede deel van het seizoen speelt zich 5 jaar later af. De Liars keren na een lange tijd terug naar Rosewood op verzoek van Ali. En er komt een nieuwe stalker in het spel.

Pretty Little Liars heb ik al eens eerder behandeld op mijn blog, maar verdient eigenlijk een tweede vernoeming. Velen zijn al afgehaakt, want eerlijk is eerlijk. De serie gaat werkelijk àlle kanten op. Toch blijft het me boeien en vind ik vooral het tweede deel van seizoen 6 weer erg fijn. De laatste aflevering heb ik vorige week gekeken en hij was rete-spannend. Ik kan nu al niet wachten op seizoen 7. Ik blijf fan!

Making a Murderer

url.jpg

Making a Murderer gaat over het leven van Steven Avery, een man uit Wisconsin die achttien jaar lang in de gevangenis heeft gezeten voor verkrachting. DNA-analyse linkte de verkrachting later aan Gregory Allen, een man die ook andere misdaden heeft gepleegd in Manitowoc County. Avery werd vrijgelaten en startte een rechtszaak tegen Manitowoc County en enkele ambtenaren die te maken hadden met zijn eerste arrestatie. Kort na het aanspannen van de rechtszaak werd Avery beschuldigd van moord op Teresa Halbach, waarbij dezelfde ambtenaren betrokken waren in het onderzoek. Making a Murderer toont de rechtszaak en het onderzoek naar de moord op Teresa Halbach. Brendan Dassey, de neef van Avery wordt ook beschuldigd van moord in het onderzoek, zijn rechtszaak komt ook aan bod in de serie.

Een ware hype, wie heeft er niet van deze serie gehoord de afgelopen weken? De serie kwam eind vorig jaar online op Netflix en is sindsdien wereldwijd razend populair. De serie volgt de jaren van Steven Avery na zijn vrijlating tot het vonnis in zijn tweede rechtszaak. Het heeft zulke bizarre en vreemde wendingen dat je af en toe vergeet dat deze serie compleet realistisch is. Super interessant, als je houd van reality tv, rechtszaken en ellenlange verhoren. Klinkt onwijs saai, maar dat is het dus niet. Een absolute must-see.

Zo. En nu ben ik begonnen aan House of Cards, tot nu toe ook erg interessant. Ik ben benieuwd waar het naar toe gaat.

Heb jij nog leuke (Netflix) tips?

x Lisanne 

2 thoughts on “Laatst gekeken series #2 ❤︎ Rita, Orphan Black, Sense8 en meer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *