Beauty

Je make-up in de zomer: hoe pak je het aan?

Voor de meeste mensen geldt dat hun huid er in de zomer over het algemeen beter uitziet dan in de winter. We hebben wat meer kleur, onze wangen blozen als vanzelf en rode vlekjes en plekjes zijn meestal minder aanwezig. In veel gevallen betekent dat, dat we minder make-up nodig hebben om tevreden te zijn over onze looks. Maar welke producten kunnen je nu juist in de zomer dat kleine beetje extra geven?

Niet te veel, graag

Komt de temperatuur boven de 25 graden uit, dan zit je waarschijnlijk echt niet meer te wachten op een dikke laag make-up. Een stevige foundation kan gaan voelen als een masker, dat je in de loop van de dag zo van je gezicht af voelt kruipen. Nee, op zonnige, zomerse dagen is het beter om de boel wat lichter en luchtiger te houden.

Heb je toch graag een gekleurde basis op je gezicht? Kies dan liever voor een moisturiser of dagcrème met een tintje. Dat geeft geen extra laag op je gezicht, terwijl je wel wat dekking krijgt. Gebruik je liever een losse foundation, kies dan voor een dunne variant, liefst op waterbasis. Ook deze zal je huid een frisser gevoel laten behouden. Een poedertje eroverheen kan fijn zijn, zeker als je huid snel gaat glimmen. In dat geval is het handig om je poeder bij de hand te houden, zodat je deze stap in de loop van de dag nog eens kan herhalen.

Extra aandacht voor zomerse accenten

Voor de gezondheid van je huid is het beter om de zon zoveel mogelijk te vermijden. Een klein beetje bruiner worden we in de zomer allemaal wel, maar echt flink bakken om een intense zomerse kleur te krijgen, dat is echt geen aanrader.

Gebruik liever een goede bronzer om toch dat zomerse gevoel op je huid extra te benadrukken. Breng deze aan op de plekken waar je huid het snelst bruin wordt, zoals je neus, kin, je jukbeenderen en de bovenkant van je voorhoofd, en je bereikt een heerlijk zomers resultaat zonder huidschade op te lopen. Breng op je wangen ook wat blush aan, tenzij deze door de hoge temperaturen en het zonnetje al blozend genoeg zijn, dan wordt het al snel een beetje ‘too much’.

Maak het helemaal af met een highlighter, die met name je jukbeenderen extra kan accentueren. Wees zeker in de zomer niet bang om een variant te kiezen met wat glitter, dat oogt juist prachtig in de zon. Een beetje shinen mag best! Gebruik vervolgens wat mascara, eventueel wat eyeliner en een lipstick of gloss in je favoriete teint, en je zomerse look is helemaal af.

 

1 thought on “Je make-up in de zomer: hoe pak je het aan?”

  1. Ik ga in de zomer altijd voor een BB crème, lekker luchtig en toch een tintje. Verder mascara of helemaal niets. Fijn artikel om te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *