Reizen

Ik ga op vakantie en ik neem mee

Volgende week is het eindelijk zo ver, we gaan op vakantie! Heerlijk twee weken kamperen in de Belgische Ardennen. Tentje mee en genieten! Hopelijk krijgen we ook nog een beetje zon, maar gewoon het feit dat we even wegzijn is al heel fijn! Naast onze standaard spullen als tent, toebehoren en kleding zijn er een aantal dingen die absoluut niet mogen ontbreken. Deze dingen gaan met ons mee op vakantie!

Dakkoffer

We hebben een vrij ruime auto, maar ook best heel veel spullen die mee moeten. Dit jaar gaan we voor het eerst met onze nieuwe tent en dat is toch ook een beetje uitproberen en zien welke dingen we nog missen of achteraf misschien toch niet zo nodig hebben. We hebben op de auto inmiddels ook een dakkoffer. Het is dus fijn dat we niet echt hoeven na te denken en de auto gewoon lekker vol kunnen gooien zonder dat de achterklep onveilig vol zit. Veilig op vakantie gaan, is natuurlijk niet onverstandig. ;) Naast het boeken van je vakantie kun je daarbij direct een autoverzekering afsluiten. Dan weet je zeker dat, wát er ook gebeurt, je niet voor verrassingen komt te staan!

Wandelschoenen

Op vakantie gaan staat voor ons niet alleen in het teken van luieren. We houden ervan om heerlijk aan het strand te liggen maar vinden het daarnaast heerlijk om de omgeving te verkennen. Een goed paar schoenen gaat daarom zeker in de koffen en omdat Jippe dit jaar niet meer in de wagen gaat, hebben we ook voor hem goede wandelschoenen gekocht. De Ardennen zijn prachtig, dus ik gok dat we – als het weer meezit – mooie wandelingen in het verschiet hebben.

eReader

Naast wandelen is vakantie voor ons bij uitstek hét moment om veel leeskilometers te maken. Ik lees sowieso al heel veel, maar tijdens de vakantie lees ik nog meer. Normaal gesproken gooide ik een aantal boeken in de koffer, maar nu ben ik met mijn eReader klaar. Ideaal vind ik het. Het scheel ruimte en daarbij is het ook in het donker erg handig omdat je geen licht nodig hebt om te lezen. Mijn ereader gaat echt overal mee naar toe!

Teken/schrijfspullen

Erg creatief ben ik niet, maar ik vind het wel super leuk om lekker te tekenen en schrijven tijdens de vakantie. Daar neem ik de rest van het jaar echt weinig tijd voor en dus gaan mijn bullet journal en mijn pennen altijd mee op vakantie. Ik maak een klein dagboekje, probeer wat dingen uit en handletter er op los. Ook op mijn iPad heb ik het digitale tekenen ontdekt en dat opent heel wat deuren!

Spelletjes

Vakantie is voor mij onlosmakelijk verbonden met spelletjes. Thuis spelen we ook wel spelletjes, maar een stuk minder. We nemen echt een paar spellen mee en spelen heel veel, ook samen met Jippe. Zeker nu hij wat ouder wordt, worden de spelletjes die hij met ons mee kan spelen of die voor ons ook leuk zijn, steeds uitgebreider. Ik ben nog van plan om binnenkort een aantal van onze tips met jullie te delen, mocht ik daar voor de vakantie nog aan toe komen.

Aftellen, nog heel even en we zijn onderweg! Ik kijk er naar uit en hoop dat ik niks van bovenstaande lijst vergeet! ;) Wat kan er tijdens jouw vakantie niet ontbreken?

 

3 thoughts on “Ik ga op vakantie en ik neem mee”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *