Beauty

Loveli | Sweet Orange Deodorant

Als je mij al langer volgt, ken je mijn eeuwige zoektocht en strijd met deodorants. Al sinds mijn pubertijd ben ik gezegend met overactieve zweetklieren maar daarnaast ook een erg gevoelige huid onder mijn oksels. Niet alle deodorant werkt én niet alle deodorant die werkt, verdraagt mijn huid goed. Na veel verhalen over Loveli gehoord te hebben, besloot ik de gok te wagen. Inmiddels gebruik ik het twee weken en dit is mijn ervaring

De filosofie van Loveli

Linda is de persoon achter het snelgroeiende merk Loveli. Haar wakeup call kwam toen haar moeder jaren geleden de diagnose borstkanker kreeg en er gewaarschuwd werd dat je beter geen deodorant met aluminium erin kunt gebruiken. Vervolgens ging ze op zoek naar goede alternatieven en kwam ze er achter dat 60% van wat je op je huid smeert, door je lichaam wordt opgenomen.

De producten van Loveli bevatten sowieso nooit:

  • Aluminium
  • Siliconen
  • Parabenen
  • SLS/SLES
  • Nano
  • Palmolie
  • PEG’s
  • Synthetische geur-/kleurstoffen
  • Dierlijke producten tenzij door dieren geproduceerd, zoals honing
  • Microplastics

De grote droom van Loveli is om ook alle verpakkingen uitgevoerd te hebben in duurzaam materiaal. Voordat deze droom uit kan komen zal Loveli eerst flink moeten groeien. Voor de oplettende kijker, de flacon is bijvoorbeeld nog van plastic. Maar, éénmaal aangeschaft kun je vervolgens refills kopen, handig!

Loveli Deodorant

Puur natuurlijke deodorantstick die echt werkt. Gebaseerd op kokosolie en natriumbicarbonaat en nog meer fijne ingrediënten die goed zijn voor je huid en je beschermen tegen zweetgeur. Door de toevoeging van zinkoxide werkt deze deo ook perfect tegen de geur van hormoonzweet, emotiezweet en stresszweet. 

De deodorant is verkrijgbaar in vier verschillende geuren én een sensitive variant. Ik koos voor Sweet Orange vanwege de friszoete geur, heerlijk! Kijkend naar de ingrediënten kom je o.a. kokosolie en zuiveringszout (natriumbicarbonaat) tegen. Natriumbicarbonaat is het ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes. Maar ook kokosolie heeft een neutraliserende werking en arrowroot en sheabutter zorgen voor een zachte huid. Met vitamine E als antioxidant. Waar ik vooral vaak last van heb, is dat goedwerkende deo’s mijn zweetklieren afsluiten met huidirritatie als gevolg. Dat doet de Loveli deodorant niet, dus dat is fijn! Want hoe gek het ook klinkt, zweten is juist gezond!

De werking

De deodorant zit in een vrij compacte witte stick. Aan te raden is om de deodorant dun aan te brengen. Doe je dit niet dan ben je er vanzelfsprekend sneller doorheen maar daarnaast kun je daar ook juist een geïrriteerde huid van krijgen. Ik breng dit ‘s ochtends gelijk aan, doe daarna de rest zoals mijn haar en make-up en kleed me daarna aan. Het is goed om de deodorant in te laten trekken, want anders krijg je vlekken op je (donkere) kleding. De geur is lekker fris, maar niet heel aanwezig.

En dan de werking. Ik begon tijdens de laatste schoolweek met deze deodorant. Ik heb me de rambam gesjouwd aan boeken, tafels verplaatst en heel veel opgeruimd. Daarnaast had ik lange werkdagen met aansluitend diplomauitreiking van onze leerlingen en een personeelsuitje. De hele dag ben ik geurvrij geweest en dat is voor mij echt een ding. Wauw! Ik ben meer dan positief verrast! Ik transpireer nog licht maar volledig geurloos. Yes!

De afgelopen twee weken heb ik de deodorant met heel veel plezier gebruikt. De werking is echt heel erg goed en ik hoop zo dat deze stick mij na een half jaar niet in de steek gaat laten. De geur is erg lekker en de deo zal mij deze zomer erg helpen, gok ik! Absoluut een blijvertje!

De Loveli deodorant kost €7,99 (30 ml) of €14,99 (75 ml) en is verkrijgbaar in de webshop. Met de code VR087KL ontvang je je eerste bestelling zonder verzendkosten! Voor de Amelanders onder ons, Sanne Esmee van Beautique verkoopt ze ook! 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *