Home

Home | Vloeren die mooi én kindvriendelijk zijn

De afgelopen jaren hebben we al aardig wat aan ons huis veranderd. Langzaamaan knappen we steeds meer op en delen we het naar onze smaak in. Hetgeen wat nog steeds hetzelfde is, is onze vloer. We hebben besloten deze voorlopig nog te laten liggen met onze oude hondjes én spelende kleuter. Maar ondertussen oriënteren we ons wel op een eventuele nieuwe vloer voor in de toekomst.

Onze vloer moet sowieso kindvriendelijk zijn. Jippe is nou eenmaal jong en voorlopig blijft het een jongetje wat in en uitloopt. Ik wil geen vloer waar niet op geleefd kan worden, waarbij je bang moet zijn voor elk krasje en putje. Een mooie vloer, maar wel eentje die hufterproof is!

PVC vloer

Het lieft willen we een vloer met een houten look. Hout is kwetsbaar en dus willen we graag iets wat best of both worlds heeft. Met een PVC vloer kun je dit gemakkelijk nabootsen. Je ziet het verschil niet tussen een PVC vloer en hout en heeft wel allerlei voordelen. Zo is een PVC vloer onderhoudsvriendelijk en geeft het weinig contactgeluid. Het is niet koud aan de voeten en gaat erg lang mee. Daarnaast is het in allerlei motieven te krijgen, dus voor ieder wat wils!

Vinyl

Een ander alternatief is de vinyl vloer. Hierbij moet je wel goed opletten dat je kwaliteit neemt. Vinyl vloeren zijn er in allerlei prijsklassen en daarbij behorende kwaliteitseisen. Wanneer ze goed geïnstalleerd worden zijn ze bestand tegen vocht. Daardoor is het ook super geschikt voor de keuken, het toilet of de badkamer. Een ongeluk is dan ook helemaal niet erg. Verder is vinyl makkelijk te leggen, geluidsproof, warm én vaak betaalbaarder dan een houten of een PVC vloer. En ook vinyl is verkrijgbaar in allerlei designs!

Laminaat

Het bekendste alternatief is denk ik wel de welbekende lamitaatplanken. Zeker kliklaminaat is makkelijk te leggen én daarnaast uit elkaar te halen om ergens anders nog eens te gebruiken. Laminaat is ook verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, maar we zouden dan gaan voor één met een sterkte toplaag ter voorkoming van slijtage en andere nare plekken. Laminaat is redelijk voordelig en verkrijgbaar in verschillende breedtes en structuren. Wel is laminaat een stuk minder geluidsproof, een goede ondervloer is handig, maar het zal altijd meer lawaai geven dan PVC of Vinyl.

Voorlopig houden we het nog bij ons goede oude zeil, maar zodra het kan gaan we zeker voor iets anders! Wat is jouw beste alternatief voor een houten vloer?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *