Home

Handiger én sneller opbergen met deze tips!

Toegegeven, k ben erg “opruimerig”. Iets te denk ik soms. Loslaten is een leerpuntje, maar eigenlijk vind ik ons huis nooit opgeruimd genoeg. Erg hé? Met een niet al te groot huis en 3 kinderen (en bijbehorende spullen) zijn we de afgelopen jaren wel steeds handiger geworden in het praktisch opbergen van alle “rotzooi”. Ik deel een aantal tips!

Kasten met deurtjes

Iedereen heeft wel een rommelkast of rommella. Zeker met kinderen die hun speelgoed of knutselspullen overal wegtrekken en “opruimen” is zo’n kast erg handig. Het is onbegonnen werk omdat steeds opnieuw op te ruimen en dus kun je er beter voor zorgen dat die spullen gewoon lekker uit het zicht liggen. Kies één van de kasten in bijvoorbeeld de woonkamer uit en reserveer een deel/plank voor spelletjes, knutselspullen en ander (klein) speelgoed. Deur dicht, weg rotzooi! Scheelt een hoop frustratie.

Gebruik kratjes, bakjes, etc.

Winkels genoeg waar je makkelijk ladeverdelers, kratjes of bakjes kunt kopen. In plaats van alles in de kast of la te gooien heb je voor een paar euro een opgeruimder gevoel. Sterker nog, je kunt vaak alles veel beter terugvinden! In onze bijkeuken maken we gebruik van bestekbakken in de lades en in de kastjes van die kleine curverbakken. Eetstokjes, pizzasnijders, batterijen, maar ook ziplock zakjes, EHBO spullen, medicatie en zonnebrand ligt bij ons georganiseerd in bakken. Zelf onze deksel van plastic versbakjes zitten in…. juist, een bakje! Dat had je me een paar jaar geleden echt niet hoeven vertellen. ;)

Multifunctionele meubels

Heb je een kleine ruimte/woonkamer, probeer dan meubels mét een opbergfunctie. Zo is onze lange tv kast tevens spelletjes en speelgoed kast én bewaren we daar onze kaarsen, kaarten en natuurlijk dvd’s. We hebben een Besta meubel van Ikea met steigerhouten planken erop. Dat ziet er leuk uit en je hebt aardig veel ruimte in die “kleine” kastjes. Super handig! Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook talloze bijzettafeltjes, salontafels of een poef met opbergfunctie. In onze eettafel zitten verborgen lades, ook erg handig voor snoertjes of de laptop die je even snel op wil bergen.

Rondslingerend papier

Misschien wel één van mijn grootste ergernissen; rondslingerend papier. Post, tijdschriften, reclames… Tijdschriften lees ik vaak in etappes, dus die wil ik graag langere tijd bewaren. Ik kocht daarom – echt waar – bewust een bijzettafeltje waaronder ruimte was voor tijdschriften. Dit staat leuk, opgeruimd én je pakt makkelijker je tijdschriften er weer bij. Verder hebben we een houten organizer voor post en rekeningen die belangrijk zijn. Een hele simpele, goedkope maar wel handige manier om dit soort dingen snel op te kunnen bergen.

Wel eens aan ontspullen gedacht?

Kun je al je spullen niet meer kwijt? Kijk dan eerst eens kritisch naar alles wat je hebt op te bergen. Heb je het nodig? Of zijn er ook dingen die je na een tijd misschien niet meer nodig hebt of weg kan doen. Het eindeloos verplaatsen van spullen omdat ze wellicht nog eens van pas komen is misschien wel de grootste “fout”. Inmiddels ben ik zo ver dat ik het dan weggeef of te koop zet. Dat laatste brengt altijd een leuk spaarcentje op wat we dan weer gebruiken voor een dagje weg bijvoorbeeld. Win-win!

Wat zijn jouw opbergtips?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *