Beauty

Combi Brows ♥︎ Permanente Make Up laten zetten!

Al bijna twee jaar twijfelde ik over het laten zetten van zogenaamde PMU Brows. Ik heb weinig wenkbrauw en teken ze eigenlijk elke ochtend bij. Niet mijn favoriete klusje, maar “permanent” is ineens wel heel permanent… Toch ging ik vorige week overstag! Ik maakte een afspraak bij Daniëlle van La Belleza Schoonheidsinstituut en liet m’n wenkies “tatoeëren”!

La Belleza Schoonheidsinstituut

La Belleza wordt gerund door Daniëlle en is dé plek waar je terecht kunt voor ontspanning, zichtbare huidverbetering en permanente make-up. Daniëlle straalt één en al passie uit voor haar vak en dat vind je terug in alles. Hoe ze praat, haar vak uitoefent, in haar salon en haar Instagram account. Het kan niet anders dan dat je daar enthousiast van wordt! Daarnaast ontwikkelt ze zichzelf continu en volgt ze veel cursussen en masterclasses om op de hoogte te blijven van de laatste trends en technieken.

Daniëlle’s grootste passie is de huid. In haar salon kun je dan ook terecht voor uiteenlopende behandelingen. Van allerlei gezichtsbehandelingen met het luxe merk Sothys, een (online) huidconsult, Microdermabrasie, epileren, harsen én permanente make up. En voor dat laatste maakte ik een afspraak!

Wat is PMU?

Permanente Make Up kun je ook wel een cosmetische tatoeage noemen. Alles wat je normaal gesproken door middel van make up aanbrengt, kun je laten “tatoeëren”. Denk aan eyeliner, een kleur op de lippen of lipliner en wenkbrauwen. Bij Daniëlle kun je terecht voor al deze behandelingen. Het verschil met een “echte” tatoeage is dat die onderhuids in het bindweefsel wordt geplaatst en dat is echt permanent. Permanente make-up wordt daarentegen tussen de eerste en tweede huidlaag geplaatst. Door onder andere (zon)licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren en wrijving, zal de pigmentatie van de PMU na 1 tot 4 jaar geleidelijk aan vervagen. Daarom wordt ook aangeraden om na 1 á 2 jaar terug te komen voor het bijwerken van de PMU.

Voor: wenkbrauw nog licht getekend aan het eind van de dag.

Voor de behandeling

Vorige week had ik ein-de-lijk mijn afspraak voor mijn wenkies. Na vooraf overleg gehad te hebben besloten we te gaan voor Combinatie Brows waarbij de techniek van hairstrokes en powderbrows wordt gecombineerd. Dit geeft een subtiel en “luchtig” maar tegelijkertijd prachtig resultaat. Doordat Daniëlle veel resultaten deelt op haar Instagram account, had ik er inmiddels alle vertrouwen in!

Voorafgaand aan de behandeling krijg je informatie toegestuurd. Hier staat onder andere in waar je vooraf om moet denken, wat de risico’s zijn én wanneer je beter geen PMU kunt laten zetten. Ook staat er duidelijk uitgelegd hoe je de wenkbrauwen na de behandeling het beste kunt verzorgen. Want het is en blijft een “tatoeage” in het gezicht!

Het resultaat direct na het zetten.

Yes, let’s tattoo!

Eenmaal in de salon bij Daniëlle vertelt ze hoe het in z’n werk gaat. Ze bekijkt je wenkbrauwen onder de lamp en haalt eventueel wat haartjes weg. Daarna volgt een secuur werkje, tekenen! Door middel van een fijn draadje met inkt (denk flosdraad) meet ze de volledige wenkbrauwen uit. Dit is een bijna wiskundig proces en neemt veel tijd in beslag. Hieraan zie je ook serieus Daniëlle haar werk neemt. Ze is bijna een uur bezig geweest met het voortekenen van de vorm van de wenkbrauwen. Mijn wenkbrauwen lopen niet gelijk, eentje zit wat lager en dus was het passen en – letterlijk – meten om ze uiteindelijk wel mooi gelijk te krijgen. Maar, na een uurtje konden we eindelijk los!

Vooraf kozen we een kleur uit. Deze wordt getest op je voorhoofd om een goed beeld te krijgen wat het beste bij je huid en haarkleur past. Ik vind een koele astint het mooist en dus gingen we daarvoor. Vervolgens is het eindelijk tijd om te tatoeëren. Daniëlle begint aan de binnenkant van de wenkbrauw met “hairstrokes”. Hiermee bootst ze eigenlijk de haartjes na. Hoe meer je naar buiten gaat hoe “gevulder” de wenkbrauw wordt. Geleidelijk aan wordt het dan ook wat gevoeliger omdat ze dan echt “krast” met de tattoo-pen om de wenkbrauw volledig in te vullen. Het is niet pijnlijk, maar je voelt het wel. De pijn viel me écht mee! Bij beide wenkbrauwen zet Daniëlle eerst de basis om vervolgens de twee laag er op te tatoeëren. Deze voel je wel wat meer dan de eerste laag, maar ook dat is echt prima te doen. Na nog een uur in de stoel, we zijn uiteindelijk dus ruim 2 uur bezig geweest, is het klaar! Maar je gaat niet uit de stoel voor alles dubbel gecheckt is. Je verlaat de salon niet voor Daniëlle – maar ook jij – 100% tevreden is!

Het resultaat na 1,5 week. Dit is nog vóór de nabehandeling. 

Het genezen en resultaat

Net als een tattoo moet de huid natuurlijk herstellen. De eerste dag had ik veel “wondvocht” wat ik met een schoon vochtig watje steeds wat weg kon vegen. De dag na de behandeling was het wat gevoelig, vooral de koude wind. De Bepanthen zalf die je meekrijgt, geeft verlichting en hier smeer je minimaal één keer per dag de wenkbrauwen licht in om de huid soepel te houden. Na een dag of 4/5 verschenen bij mij de eerste korstjes en dat is het startschot voor JEUK! Een goed teken, want dat betekent dat de huid aan het herstellen is. Het is belangrijk dat je dan wel écht van je wenkbrauwen afblijft en niet gaat krabben of pulken. Een beetje Bepanthen zalf en “kloppen” doet wonderen.

Inmiddels 1,5 week verder zijn de meeste korstjes verdwenen. Met het resultaat ben ik erg blij! Aan de binnenkant van de wenkbrauw zie je allemaal kleine “haartjes” en het verloop is erg mooi. Gedurende de week is de kleur wat lichter en koeler geworden. Door het genezen en de korstjes zijn er hier en daar lichte plekjes ontstaan, daarom ga je altijd een week of 6 later terug voor de nabehandeling. Die heb ik begin mei gepland en dan worden m’n wenkbrauwen helemaal gefinetuned. Maar, ik ben er nu al super blij mee! Het scheelt ‘s ochtends werk en ik krijg er daarnaast een wat opener blik door. ‘s Ochtends is het een kwestie van mascara aanbrengen en ik ben good-to-go! En dat is écht heel fijn!

Mijn ervaring

Mijn ervaring met Daniëlle en de PMU die ze gezet heeft is tot nu toe erg goed. Ze neemt de tijd, stelt je op je gemak, werkt zeer nauwkeurig en zorgt voor een fantastisch resultaat. M’n wenkbrauwen zitten voorlopig helemaal goed en hoef ik er niets meer aan te doen. Ideaal! Ik ben erg benieuwd hoe het effect is na de nabehandeling en of dit veel verschil gaat maken. Uiteraard laat ik jullie het eindresultaat zien op mijn Instagram account! Twijfel je nog over PMU? Niet doen! Ik ben er onwijs tevreden mee en ben uiteindelijk erg blij dat ik het gedaan heb! Je kan overigens altijd vrijblijvend een intake plannen.

Bij een gelijksoort PMU behandeling als hierboven beschreven betaal je bij La Belleza €325* inclusief nabehandeling. Voor het evt. bijwerken binnen een jaar ben je vervolgens €100 kwijt. Voor alle tarieven en behandelingen, bezoek de website van La Belleza!

* Deze blog is niet gesponsord, ik heb de volledige behandeling zelf betaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *