Home

Haal buiten naar binnen met deze tips!

Waar kom jij het meest tot rust? Ik heb eigenlijk twee favoriete plekken. Thuis op de bank met een heerlijke kop koffie of thee, een fijn boek of serie. Daarnaast merk ik dat ik mijn hoofd het beste leeg wanneer ik even naar buiten ga. Al is het een korte wandeling met de hondjes, een bezoek aan het strand of een toch door het bos. Tot rust kom ik het beste buiten. Tegenwoordig is “botanisch wonen” natuurlijk helemaal hot en halen we steeds meer stukjes van buiten naar binnen. Met deze tips laat jij de natuur eenvoudig terugkomen in je interieur!

Het naar binnenhalen van de natuurlijk hoeft niet moeilijk te zijn of veel geld te kosten. Op verschillende, kleine manieren haal de rust van de natuur je huis in. Dit kan door middel van planten, ruwe materialen, kleurgebruik, hout of behang. De natuur heeft een breed kleurenpallet en daardoor is er heel veel mogelijk.

Behang

Oké, heel eenvoudig is het niet. Maar met een nieuw behangetje, al is het maar op één wand, geef je je interieur al een hele andere look. Wanneer je een behang kiest met natuurlijke print, zoals bovenstaande foto’s is het juist vaak beter om één wand te kiezen. Behang met een prachtig landschap, dieren of juist met een natuurlijk patroon of kleur vind ik persoonlijk super gaaf! Eijffinger behang heeft prachtige prints en geeft je woonkamer een toffe upgrade.

Groen in huis!

Zeg je natuur, dan zeg je planten. Die geven je huis absoluut een andere én natuurlijke look. Een aantal jaar geleden vond je bij ons in huis maar weinig planten, nu niet meer en wil ik eigenlijk mijn collectie alleen maar uitbreiden. Een bos bloemen mis ik ook echt, wanneer deze niet op de eettafel staat. Ik heb geen groene vingers en dus gaat er regelmatig iets mis, maar ik probeer planten te zoeken die weinig onderhoud nodig hebben en die tegen een stootje kunnen (want huisdieren en kinderen). Zo ben ik dol op mij Stippenplant (Begonia corallina), die wordt mooier en mooier!

Hout in huis

Met natuurlijke materialen breng je rust in huis en ga je voor de ultieme botanische uitstraling. Kies een toffe houten vloer (of een houtlook) en kies voor houten meubels. Zelf hebben we bijvoorbeeld redelijk witte meubels, maar hebben we die een natuurlijke look gegeven met houten steigerplanken de bovenop. De look van meubels én je interieur verandert dan echt. Hout is echt niet meer saai, je kunt er alle kanten mee op!

Natuurlijk kleurgebruik

Natuurlijk kleurgebruik staat echt niet alleen gelijk aan bruin of groen. Denk eens aan alles om je heen. Aan het water, stenen, de zon en de aarde. Er is veel meer keuze en botanisch wonen gaat fantastisch samen met deze tinten. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige nachtblauwe muur in combinatie met houten accessoires, planten en accessoires. Ik denk dat dat één van de eerste kleuren is waar ik voor zou gaan als ik weer kleur zou aanbrengen in ons overwegend wit met roze interieur.

Aankleden

Zelf houd ik wel van regelmatig wisselen, al moet ik zeggen dat mijn roze fase inmiddels al even aanhoudt. Wisselen van kleur en uitstraling in je interieur hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Als je wat wisselt met accessoires en dingen toevoegt zoals andere kussenhoezen, een kleed met natuurlijke look, een rieten mand of toffe vaas dan heb je je woonkamer binnen no-time aangepast aan je nieuwe stijl.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *