Nagellak

Essie | Mint Candy Apple

banner
Wie mijn I Love Spring Tag gelezen heeft, weet dat Essie – Mint Candy Apple al een tijdje op mijn voorjaarswishlist staat. Vele van jullie deelden hierin mijn mening! ;) Ik ben dol op de pastel, minty voorjaarstrend van dit voorjaar en ik kan maar niet genoeg bijpassende lakjes hebben! Mint Candy Apple (alleen de naam al!) sluit hier perfect bij aan. Mijn eerste ervaring met Essie was super goed, dus ben ik erg benieuwd naar deze lak! Benieuwd of hij mijn verwachtingen waar maakt? Lees dan snel verder! 

IMG_3249Mint Candy Apple is een mint kleurtje met een koele groen blauwe ondertoon. Na wat research kom ik er achter dat dit kleurtje uit de Sweet Time Of The Year Wintercollection 2009 komt. Grappig! Hadden we in de winter van 2009 ook een pastel/mint trend? Ik vind deze lak namelijk perfect voor het voorjaar, maar zou hem zelf niet zo snel in de winter dragen.

IMG_3257De lak zit in het standaard flesje van Essie. De inhoud ervan is 15 ml, iets meer dan de Essie flesjes die je bij de drogist koopt, waar 13,5 ml in zit.

IMG_3259

IMG_3260En er is nog een verschil tussen de ‘drogist’ Essie en de ‘salon’ Essie. Links zie je Mint Candy Apple, online gekocht, rechts zie je Cascada Cool, een kleur die in 2012 bij de drogist te verkrijgen was. Zie je het verschil in kwastje? Mij maakt het persoonlijk niet heel veel uit.

IMG_3357Mint Candy Apple lakt licht streperig en dek niet overal even goed na een eerste laagje. De lak is wat een de dikke kant, wat niet zo erg is bij zo’n licht kleurtje als deze.

IMG_3358

Na een tweede laagje dekt Mint Candy Apple perfect en knalt hij werkelijk van mijn nagels af! Een mint kleurtje, yes it is! De kleur doet me een beetje denken aan Essence That’s What I Mint!, maar Mint Candy Apple knalt nog net even wat meer! Super gaaf! De lak lakt wel wat streperig, wanneer je last hebt van ‘oneffen’ nagels is het verstandig om er een ridgefiller onder te dragen, om de lak zo effen mogelijk aan te brengen.

Ik ben erg blij met dit vrolijke, opvallende lakje van Essie. Ook deze blijft weer perfect zitten en droogt snel. Na 4 dagen begon hij wat te chippen, wat erg lang is  voor mijn zwakke en broze nagels!

Essie Mint Candy Apple is te koop via Bol. Dit is de drogist versie van 13,ml mét breed kwastje. Daar kost hij €10,16. Ik kocht hem voor €6,23 (+ €1,56 verzendkosten) bij deze eBay verkoper!

Wat vind jij van deze knal mint kleur? Tof of houd je het liever iets rustiger?

17 thoughts on “Essie | Mint Candy Apple”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *