Nagellak

Essence | Sparkle Sand Effect ‘Hey, Nude!’ en ‘Me & My Lover’

IMG_7468banner

Eén van de dingen die mij erg blij maakte in de nieuwe collectie van Essence waren de Sparkle Sand lakken. Eindelijk budget liquid sand lakken die ook nog eens vrij makkelijk verkrijgbaar zijn. Dat ik fan ben van de liquid sand trend mag duidelijk wezen. Na mijn verrassende ervaringen met OPI, Barry M. en Gosh ben ik benieuwd of ook Essence aan mag sluiten in de rij.

IMG_7473

In totaal zijn er drie kleuren verkrijgbaar. Een rode Me & My Lover een licht roze Hey, Nude! en een zwarte Here’s My Number. De laatste kon ik niet vinden, maar spreekt me ook het minst aan. De structuur van beide lakken lijkt erg verschillend. In de rode lijken alleen fijne shimmers te zitten met een toevoeging van goud terwijl  de roze verschillende groottes zilveren glitters heeft.

IMG_7475

De kwastjes van Essence zijn erg breed. Naar mijn mening net iets té breed. Waar Essie op het randje hangt met haar brede kwast, gaat Essence daar nog net een stapje verder. Ik heb vrij smalle nagels, dus ik moet oppassen dat ik mijn nagelriemen niet meelak.

Hey, Nude! 

IMG_7470

IMG_7590

– Eén laagje – 

IMG_7592

– Twee laagjes – 

IMG_7597

– Drie laagjes – 

Hey, Nude! vind ik echt prachtig! Ik weet dat de meningen over deze lak verdeeld zijn omdat hij niet zo heel goed dekt. Maar zelfs met één laagje vind ik de lak iets klassieks uitstralen. De lak is ook perfect voor de feestdagen natuurlijk, met zijn scala aan verschillende glitters. Love it!

De lak is prima aan te brengen en droogt snel. Wel oppassen dat je niet té snel weer dingen gaat doen met je handen, de ‘binnenkant’ kan nog nat zijn waardoor je gelakte nagels nog wat kwetsbaar zijn. Wat me verder opvalt is dat het zand-effect wel aanwezig is, maar wel beduidend minder dan wat ik gewend ben van bijvoorbeeld OPI. Dit is verder geen minpunt, het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Persoonlijk vind ik dit wel prettig.

IMG_7601

IMG_7603

En dan om de veelzijdigheid van Hey Nude! te laten zien. Doordat de lak wat sheer is, kan hij ook heel gemakkelijk als topcoat worden gebruikt. Hiermee tover je elke lak om tot een sand-achtig lakje. Hier bracht ik één dun laagje Hey Nude! aan over Essie Tart-Deco. Niet helemaal winterproof, maar ik wilde zien hoe de lak uit zou pakken op een mooi licht lakje, vele liquid sands zijn vaak donker. Een geslaagde combi, vind ik!

Me & My Lover

IMG_7572

– Eén laagje – 

IMG_7573

IMG_7579

– Twee laagjes –

Me & My Lover dekt prachtig in twee laagjes en vind ik een waardige lak voor de feestdagen. De shimmers stralen je tegemoet, waardoor het wat lastig was om de lak mooi scherp op de foto te krijgen. Op deze foto’s zie je ook dat het nog best lastig is om ‘netjes’ te lakken. Wanneer het zo ingezoomd is, zie ik dat ik toch per ongeluk mijn nagelriemen hier en daar geraakt heb.

De gouden shimmers in deze lak vind ik een prachtige toevoeging en juist ook daarom vind ik het een perfecte lak voor kerst. Vele OPI kenners zeggen dat dit een goede dupe is van de Liquid Sand uit de OPI Couture De Minnie Runway – collectie. Ook deze lak droogt snel en heeft een minder zand-gehalte dan de ‘normale liquid sands’.

IMG_7468

Ik kan wel zeggen dat ik tevreden ben over deze lakjes. Minpuntje? Het aantal kleuren? Van mij mogen ze een hele collectie Sparkle Sand lakken uitbrengen!

De Sparkle Sand lakken zijn verkrijgbaar bij Kruidvat met een Essence-schap voor €1,89 per stuk. Het aanbod per Kruidvat is verschillend, zo vond ik de rode bij een normale Kruidvat en de roze bij de grotere Kruidvat in het extra schap. Even goed zoeken dus!

13 thoughts on “Essence | Sparkle Sand Effect ‘Hey, Nude!’ en ‘Me & My Lover’”

  1. Ik heb deze twee lakjes ook en vind ze zelf ook fijn. Alleen dekt Hey Nude zo slecht. Nu ik zie dat je hem ook als topcoat over een ander lakje kan gebruiken is dit misschien een oplossing. Bedankt voor de tip ;) x

  2. Wat mooi, zelf heb ik de rode kleur en ik was er in eerste instantie niet helemaal weg van maar wat ziet ‘ie er prachtig uit bij jou..misschien verdient dat lakje wel een tweede kans :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *