Home

Een kinderkamer op zolder

Een kindje op komst? Dat is altijd prachtig nieuws. Maar wat als je te weinig ruimte in huis hebt voor een extra kinderkamer? Je kunt je zolder eenvoudig gebruiken als extra kinderkamer. Tover de rommelzolder om tot een extra slaapkamer en geniet van extra ruimte in huis. Zo hoef je niet direct te denken aan verhuizen. Hoe je jouw zolder omtovert tot kinderkamer? Dat lees je stap voor stap in dit artikel.

Slim opruimen

De meeste zolders worden gebruikt als rommelzolders of opslagruimte. Ben je bang dat je al deze spullen nergens kwijt kunt? Dat is in de meeste gevallen helemaal geen probleem. Ga er een middag voor zitten en ga door alle spullen heen. Wat kan weg en hoe kun je het beter opruimen? Kies bijvoorbeeld voor opbergdozen. Deze kun je tegen de wanden van de schuine muren plaatsen. Bouw hier vervolgens een kastdeur voor en alle rommel is verdwenen. Je geniet op deze manier van een extra ruimte in huis

Verven

Geef de kamer een fris kleurtje. Wie mag op de zolder gaan slapen? Kies samen met jouw kind(eren) de perfecte kleur voor de muren en het plafond uit. Begin met het plafond en ga vervolgens de muur sauzen. Vergeet ook niet het schilderen van het trapgat. Het trapgat schilderen zorgt ervoor dat de ruimte tot in de puntjes is geverfd en een prachtige uitstraling heeft. Je kunt de ruimte zelf gaan schilderen, maar natuurlijk ook een schilder inhuren voor het schilderen van de zolderkamer.

Lichtinval

Veel zolderkamers hebben maar een paar schuiframen. Dit is niet ideaal wanneer je deze ruimte wilt gebruiken als slaapkamer. Laat grotere ramen plaatsen voor meer lichtinval op zolder of laat een dakkapel plaatsen. Met een dakkapel heb je direct meer licht en ruimte op zolder.

Een thema

Kies een thema voor de slaapkamer. Maak het tot een geweldige kinderkamer door te werk te gaan vanuit een thema. Gaat jouw zoontje hier bijvoorbeeld slapen en is hij gek op dino’s? Dan is een dinothema wel zo gepast. Je kunt van de zolderkamer een perfecte kinderkamer maken.

Je hoeft niet te verhuizen wanneer er nog een kindje op komst is. Maak gebruik van de ruimte in jouw woning en tover de zolderkamer om tot extra kinderkamer. Wat een beetje opruimen en likje verf niet kunnen doen aan deze ruimte!

 

6 thoughts on “Een kinderkamer op zolder”

  1. Fijne tips!
    Ik had ooit een zolder gehad en en er was aan beidde zijdes een knieschot!
    Heel handig en kon er zoveel in opbergen.

    Xoxo

  2. Wat slim! Wij hebben helaas geen zolder, dus wij zullen wel echt moeten verhuizen dan als er ineens nog een tweede bij komt. Maar het leek me als kind altijd al heerlijk, een kamer op de zolder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *