Ameland Reizen

Dit zijn mijn favoriete plekken op Ameland

Regelmatig krijg ik vragen over het mooie eiland waar we wonen. Tips voor dagjes uit op Ameland, leuke uitstapjes met kinderen en fijne winkeltjes. Er is al van alles de revue gepasseerd. Op de planning staat nog kindvriendelijke restaurants, maar door corona heb ik die nog even uitgesteld. Vandaag vertel ik je wat mijn persoonlijk favoriete plekjes op Ameland zijn. Want na ruim 10 jaar denk ik nog bijna dagelijks “wat woon ik hier toch mooi!”

Het strand

Misschien wel met stip op één; het strand. Hoewel ik er minder vaak kom dan dat je misschien zou verwachten, is dit absoluut een favoriete plek. De laatste jaren, zeker na de komst van Jippe, komen we er weer steeds vaker ook buiten de zomer om. Het strand is fijn tijdens alle seizoenen. We gebruiken het vooral lekker om uit te waaien, het hoofd leeg te maken en Jippe “uit te laten”. Bal mee, tas voor schelpen en wandelen maar. Heerlijk!Zomers zijn we helemaal veel op het strand te vinden, zeker met mooi weer. Daarvoor hoeven we echt niet op vakantie, want binnen 10 minuten liggen we op het strand.

De hele dag in je strandkleding

Voor mij persoonlijk is goede badkleding een absolute must. Aangezien we veel aan het strand liggen moet de bikini of het badpak van goede kwaliteit zijn. Sommige bikini’s of badpakken worden snel vaal of minder van kwaliteit na een paar keer wassen of uitspoelen. LASCANA biedt kwaliteit en heeft een breed aanbod aan zwemkleding. Daarnaast verkoopt de webshop ook strandkleding van heel veel verschillende merken. Zelf loop ik in de zomervakantie met mooi weer en net zo bij als op de camping. Zwemkleding aan, een lange tuniek of zomerjurk er over heen en klaar! Een lekker strandvest of -trui vind ik daarbij trouwens ook fijn, een zomeravond op het strand kan fris worden. Een warme sweater is dan heerlijk!

De dijk

Aan de andere kant van het eiland, aan de Waddenzee, hebben we natuurlijk de dijk. Ook dit is heerlijk aan het water, maar op een hele andere manier. Het is prachtig om bijvoorbeeld in het voorjaar binnendijks te fietsen. Je zult dan verrast worden met prachtige natuur en jonge eendjes, vogeltjes en lammetjes. Wat ik zo fijn vindt aan de dijk is het prachtige uitzicht, de rust en de natuur en daarnaast de vele verschillende plekjes waar je langskomt als je er fietst. Je kan rustig een paar kilometer fietsen, onderweg even stoppen bij één van de vele plekjes die daarvoor ingericht zijn en vervolgens verder fietsen. Is het mooi weer, zorg er dan voor dat je je badkleding aan hebt of mee hebt. Het is namelijk ook op in de Waddenzee heerlijk om te zwemmen! Jippe vindt de dijk ook erg leuk. Steentjes in het water gooien, boten kijken en verwonderen over de natuur. Genieten!

‘t Oerd

Al vaker heb ik geschreven over het Oerd. Als je het mij vraagt één van de mooiste stukjes natuur van Ameland. Ook de weg ernaar toe vind ik prachtig. Je kunt er in principe alleen te voet of op de fiets komen. Je fietst prachtig door de duinen richting het Oostelijke gedeelte van het eiland. Wanneer je bijna op het Oerd bent, kom je onderweg langs het “Spijkerpad” waar je met een bruggetje over het water via de duinen op het strand komt. Wanneer je doorfietst (verder kan niet) kom je bij het plateau uit. Een kleine klim en je bent op een hoge duin waarvan je prachtig uitzicht hebt over het wad. Wanneer je vervolgens weer naar beneden loopt kom je uit in een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, picknicken en gewoon kunt genieten van de rust en de natuur.

Kooikersdunen

Zoals je ziet zijn het toch bijna allemaal mooie natuurplekjes op het eiland waar ik graag kom. Zo ook de Kooikersdunen. Wanneer je door het dorpje Buren richting de Kooi fietst, kom je uit bij het Kooikershuus. Hier kun je terecht voor heerlijke lunch, een kopje koffie of diner. De fiets kun je vervolgens daar laten staan en te voet de duinen in lopen die achter het Kooikershuus liggen. Je komt terecht op prachtige vlaktes, natuur en duinen. Het vennoot is prachtig en de natuur kan hier grotendeels zijn gang gaan. Regelmatig staat het onderwater bijvoorbeeld. De dieren, vooral de vele vogels, die je er vind zijn super mooi en dit plekje staat – zelfs tijdens het drukke hoogseizoen – garant voor rust. Een bezoekje aan de Eendenkooi is trouwens ook een leuke aanvulling!

Naast deze prachtige plekjes ben ik ook heel graag gewoon lekker thuis in onze heerlijke tuin. Wandelen door het dorp, terrasjes pakken en mensen kijken vind ik ook super fijn. Ameland is beperkt, maar tegelijkertijd daarom juist misschien wel zo fijn. Ik pak de fiets of wandel zo de natuur in. Super fijn in drukke tijden!

 

1 thought on “Dit zijn mijn favoriete plekken op Ameland”

  1. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan Ameland. Als klein meisje ben ik hier vier keer op vakantie geweest en dat was altijd superleuk! Het klinkt alsof het ook fijn is om er te wonen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *