Beauty

Lime Crime | Velvetines ‘Riot’ & ‘Cashmere’ (dupes)

blogbanner-3

Liquid lipsticks zijn niet meer weg te denken uit de make-up trends van nu. Ze brengen aan als een lipgloss, hebben de pigmentatie van een lipstick en blijven (over het algemeen) zitten als een lipstain. Bekende liquid lipsticks zijn die van Lime Crime, de beroemde Velvetines. 

IMG_6922

Toen ik toffe liquid lipsticks tegen kwam op eBay had ik alleen niet door dat ik daarvan de dupes bestelde… Al eerder kocht ik via eBay liquid lipsticks waar ik erg tevreden over was, dus besloot ik er nog een aantal aan te schaffen. Vervolgens kreeg ik dupes van Lime Crime binnen in de kleur Riot en Cashmere. En dan kan een review niet uitblijven natuurlijk!

IMG_6924

De Velvetines komen in een prachtige matte doorzichtige huls met opvallende dop. Tot zover zie ik overigens geen verschil met de originele Lime Crimes. In de huls zit 2,6 ml product.

IMG_6925

Links zie je ‘Riot’, rechts ‘Cashmere’. Beide erg populaire en bekende kleuren onder de Velvetines. Ze hebben een standaard gloss applicator, die je verder op in deze post op de foto ziet.

swatches limecrime velvetines

Beide kleuren zijn zeer gepigmenteerd en brengen prima aan. Er komt veel product van de applicator. De substantie is iets dunner dan wat ik gewend ben van liquid lipsticks trouwens. Boven zie je Cashmere, onder Riot. Zoals je ziet brengen ze glossy aan (links) en drozen ze mat op (rechts).

Riot

IMG_6928

riot

Riot is een dieprode kleur die wat lastig aanbrengt. Hij dekt goed, maar juist doordat hij wat donker is, is het moeilijk om de lipstick egaal aan te brengen. De Velvetine droogt namelijk als een malle en een tweede laagje aanbrengen is best lastig. Gelukkig zie je dit eigenlijk alleen wanneer je van heel dichtbij kijkt en vond ik de kleur zo op het eerste gezicht eigenlijk wel heel gaaf. In het echt is de kleur wat minder fel dan dat op de foto’s doet overkomen trouwens. De kleur komt niet helemaal overeen met de echte Riot, want deze heeft net een wat bruinere ondertoon.

Cashmere

IMG_6930

cashmere

Over deze kleur heb ik heel erg lang getwijfeld. Eigenlijk vond ik ‘m heel erg gaaf, maar tegelijkertijd ook ‘eng’. Ik houd van oudroze kleurtjes, maar Cashmere heeft een wat grauwe ondertoon die mij nét niet flateert. Hij is te koel voor mij. Wel denk ik, dat wanneer ik wat bruiner ben, de kleur mij beter zal staan. Cashmere op zichzelf vind ik overigens heel erg gaaf. Hij lijkt ook goed overeen te komen met de originele Velvetine. Het is een prachtige oudroze kleur, super mat, een tikkeltje paars maar erg ‘koel’. Niet aan mij besteed, helaas. Maar wel erg mooi!

IMG_6926

Beide Lime Crime Velvetines blijven zitten als een huis. Drinken, eten…. Dat gaat helemaal prima. Jammer is wel dat ze beide, wanneer ze eenmaal wat beginnen te slijten, wat korrelig worden. Een touch-up is dan zeker nodig, want mooi vervagen doen ze dus niet. Maar goed, dit duurt zeker een aantal uur, want ze zijn zo waterproof als wat. Verwijderen ging voor mij het beste met Garnier Micellair Water, wat ook geschikt is voor het verwijderen van waterproof make-up. Maar vooralsnog moet je flink boenen. Een balsempje aanbrengen daarna is geen overbodige luxe.

De Lime Crime Velvetines zijn hier origineel verkrijgbaar voor €17,43 per stuk. Ga je liever voor de dupes, dank kun je op eBay terecht! 

x Lisanne

6 thoughts on “Lime Crime | Velvetines ‘Riot’ & ‘Cashmere’ (dupes)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *