Lifestyle

Cadeautip | Een dagboek vol geluk

IMG_9104

Vandaag heb ik weer een leuke cadeautip voor jullie. Ideaal voor de feestdagen, maar ook prima geschikt als verjaardagscadeau of een aardigheidje. Het Dagboek vol geluk kreeg Pris van de goedheiligman en ik wilde het graag met jullie delen! Dagelijks stilstaan bij de kleine dingen die je gelukkig maken, doen we over het algemeen veel te weinig. Dit boekje gaat je daarbij helpen!

IMG_9100

IMG_9103

Het boekje lijkt een beetje op het populaire dagboek Q&A a dayAlleen kun je bij Een dagboek vol geluk zelf bepalen wanneer je er in schrijft en ben je niet gebonden aan bepaalde data. Het boekje staat vol inspirerende tips, vragen en quotes die je doen stil staan bij de positieve dingen in het leven. Hierbij beantwoord je vragen of schrijf je simpelweg je geluksmomentjes van de dag op.

IMG_9101

IMG_9116

Wanneer je het boekje openslaat kom je gelijk bij de kern van het boekje. Alles begint met twee beslissingen. Het verdere boek is opgebouwd in twaalf beslissingen, hoofdstukken als het ware. De vragen en tips staan in het teken van die beslissing.

PicMonkey Collage

IMG_9137

Psychologisch onderzoek heeft uitgewezen dat dagelijks een positieve ervaring neerschrijven je gelukkiger maakt. Wie dagelijks een aantal positieve dingen noteert waar hij dankbaar voor is, leert het positieve te waarderen in plaats van het vanzelfsprekend te vinden. Tegelijkertijd zetten de tips in dit dagboek je op weg om gelukkig momenten beter te onderscheiden.

IMG_9136

IMG_9114

De vragen wisselen af van simpel tot diepgaand. Tussen de tips en vragen door kun je antwoorden opschrijven, doelen noteren en stilstaan bij kleine geluksmomentjes. Ik vind het boekje echt heel erg mooi! En het fijne is, als je een dagje niet schrijft, maakt dat niet uit! Je gaat gewoon verder waar je gebleven bent. Wedden dat je, wanneer je het boekje vol hebt en terug leest, een onwijs gevoel van geluk ervaart? En ik denk dat het nog leerzaam is ook. We staan veel te weinig stil bij de (kleine) geluksmomentjes.

IMG_9112 IMG_9105

Een dagboek vol geluk is leuk als cadeau of aardigheidje te kopen voor iemand waar je om geeft. Maar je kunt het jezelf ook prima cadeau doen natuurlijk!

Een dagboek vol geluk is verkrijgbaar bij verschillende boekhandels en op Bol voor €14,99.

15 thoughts on “Cadeautip | Een dagboek vol geluk”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *