Beauty

5 cosmetische trends in Nederland

Net als met mode zijn er ook trends in cosmetische behandelingen. Ik zet de 5 populairste behandelingen van dit moment voor je op een rij!

Ooglidcorrectie met Plasmage

Om een einde te maken aan hoofdpijnklachten, een vermoeide uitstraling en soms zelfs een verslechterd zicht, wordt steeds vaker gekozen voor een ooglidcorrectie. Ook als je geen klachten hebt, maar wel wallen en afgezakte oogleden, kan een ooglidcorrectie een uitkomst zijn. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer onder het mes! Misschien heb je er al van gehoord. Er is een nieuwe behandelmethode beschikbaar die veel chirurgische cosmetische ingrepen overbodig maakt. De Plasmage behandeling. Met behulp van een speciale plasmatechniek wordt zonder chirurgisch ingrijpen een einde gemaakt aan wallen en hangende oogleden.

Lippen opvullen

Omdat er steeds meer vrouwen zijn die graag volle, sensuele lippen willen hebben, is het opvullen van lippen een ware trend geworden. Waarom ook niet? Met een relatief eenvoudige behandeling met injectables zoals hyaluronzuur, ben je een klein jaar lang verzekerd van mooie volle lippen, waar je trots op kan zijn! Iedereen kan zijn of haar lippen op laten vullen. Of je nu vanzelf al smalle lippen hebt, of dat dat door de natuurlijke veroudering komt, het maakt niet uit.

Anti rimpel behandelingen

Sinds de komst van de Botox zijn anti rimpelbehandelingen niet meer weg te denken. Botox leent zich prima voor het verwijderen of verminderen van dynamische rimpels. Dat zijn rimpels die zijn ontstaan door (over) actieve spieren. Denk bijvoorbeeld aan die vervelende fronsrimpel, of die ontsierende voorhoofdsrimpels of zelfs afhangende mondhoeken. Wanneer de rimpels erg hardnekkig zijn kan de Botox behandeling nog worden aangevuld met een filler, zodat je alsnog van de rimpels bent verlost. Voor alle rimpels die niet door overactieve spieren zijn ontstaan, gebruiken we fillers.

Hamsterwangen

Naarmate we ouder worden verdwijnt het onderhuidse vetweefsel langzaam maar zeker en volgen je wangen de wet van de zwaartekracht. Bij de één iets sneller dan bij de ander. Stel, je besluit om eens goed af te gaan vallen, dan merk je dat vaak ook in je gezicht. Het resultaat, hamsterwangen! Soms is het zo erg dat je wangen onder je kaaklijn uitkomen. Dat zorgt er voor dat je er oud en vermoeid uitziet. Door een behandeling met fillers, bijvoorbeeld fillers op basis van hyaluronzuur, kan je daar korte metten mee maken. Je kaaklijn wordt weer mooi strak en je wangen zijn niet meer ingevallen. Dat zorgt dat je weer die jeugdige frisse uitstraling van weleer krijgt. Natuurlijk is het effect van fillers tijdelijk, maar met een simpele behandeling ben je in elk geval wel voor ongeveer een jaar van het probleem af!

Kraaienpootjes

Lachrimpeltjes, worden deze rimpels ook wel liefkozend genoemd. Alleen, voor wie ze heeft is het vaak niet zo leuk. Vaak zijn ze één van de eerste tekenen van de veroudering. De huid wordt namelijk wat minder elastisch en veerkrachtig. Dat komt doordat de elastine in de huid afneemt. Door de mimiek van je gezicht (lachen) die steeds dezelfde spieren op dezelfde manier laat samentrekken, ontstaan rimpels, in dit geval dus de kraaienpootjes. Deze kraaienpootjes zijn heel eenvoudig weg te halen of te verminderen met een Botox behandeling van slechts 10 minuten! Je bent dan voor 3 tot 4 maanden van de rimpels verlost. Deze behandeling kan je ook preventief laten doen. Zo stel je het moment dat de kraaienpootjes jouw gezicht gaan ontsieren nog even uit!

Persoonlijk zou ik zelf denk ik niet zo snel voor een cosmetische ingreep gaan, al kan ik het heel goed begrijpen wanneer je hier wel voor kiest. Een ooglidcorrectie of een buikwandcorrectie na groot gewichtsverlies bijvoorbeeld. Zou jij iets aan jezelf willen laten doen? Nu of in de toekomst?

x Lisanne

2 thoughts on “5 cosmetische trends in Nederland”

  1. Hoi Lisanne,

    Wat een leuk blog. Ik was even aan het browsen op het internet en kwam via via via op jouw blog terecht. Leuk, ik ga je zeker volgen!

    Om even terug te komen op je artikel, ik ben een groot liefhebber van cosmetische ingrepen ALS het er maar natuurlijk uit blijft zien!! Als je een goede arts hebt dan gebeurt dat ook. Ik ga altijd naar Tom van Eijk bij van Goyen kliniek in Amsterdam en hij doet het altijd erg subtiel :) ik heb mijn fronsje gedaan, lippen opgevuld, kaaklijn, jukbeenderen, neus lippenplooi…Klinkt heel heftig, maar ik zie er echt niet plastic fantastic uit :)

    Wat ik nog zou willen doen is een liposuctie en buikwandcorrectie. Ik ben net mama geworden en merk dat het minder strak is dan vroeger. Maar dat is iets voor in de toekomst, eerst maar eens kijken of ik het met sporten strak krijg…Snijden vind ik toch anders dan een (tijdelijk) prikje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *