Accessoires Fashion

Help, ik moet een nieuwe bril!

Mijn bril en ik zijn onafscheidelijk. Begon ik met een bril omdat de lettertjes van de tv en de kinderen in mijn klas begonnen te ‘dansen’, inmiddels kan ik echt niet meer zonder. Naast het feit dat ik mijn bril echt nodig heb, vind ik mezelf zonder bril ook niet meer ‘compleet’ en zelfs een beetje kaal. Aan lenzen hoef ik niet te denken, mijn bril hoort bij mij en zou ik voor geen goud willen missen. Binnenkort is het tijd voor een nieuwe bril, maar ik weet nog niet zo goed waar ik voor wil gaan…

Met mijn huidige bril ben ik nog steeds erg tevreden. Het is een subtiel cat-eye model met donkerblauw aan de bovenkant en oudroze aan de onderkant. Een tikkeltje opvallend, helemaal mijn ding. Toen Pris en ik op honeymoon 2.0 gingen haalden we mijn montuur op, en oh wat was ik er blij mee. Maar na drie jaar zit hij niet echt meer lekker en merk ik ook dat de sterkte misschien weer even gecheckt moet worden. Deze zomer moet ik dus absoluut een nieuwe bril.

Toen ik begon met brillen dragen, startte ik met een subtiel en vooral niet een te opvallend model. Een jaartje later besloot ik voor een wat opvallender model te gaan, wat ik best een beetje spannend vond. Tegenwoordig mag het allemaal. Een bril is hip en mág opvallen. Maar opvallen betekent nog steeds wel dat je rekening moet houden met de vorm van je gezicht, de kleur en het model montuur. Ik zocht een aantal belangrijke tips op waar je om moet denken bij het kiezen en dragen van een bril.

  • Kies niet een te breed model, dat ziet er vreemd uit.
  • Zorg er voor dat het montuur bij jouw vorm gezicht past.
  • Denk er om dat je wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn (en dus een beetje boven je bril uitsteken) wanneer je de bril draagt.
    Zet eventueel je wenkbrauwen nét een beetje extra aan.
  • Voel goed of de ‘contactpunten’, je neus en oren, goed aanvoelen bij de bril.
  • Kies een kleur die past bij de ondertoon van jouw huid. Koel of juist warm.
  • Ga vooral voor een kleur die bij jou past. Fel, subtiel, zacht of juist lekker donker.
  • Denk er om dat je bril niet op je wangen ‘rust’ of omhoog wipt als je lacht.

Persoonlijk weet ik dus totaal nog niet wat ik wil. Wel wil ik graag een montuur wat weer wat anders is dan mijn huidige montuur maar ook nog steeds lekker opvalt. Ik heb me een beetje georiënteerd in deze webshop en een aantal monturen verzameld dat ik mooi vind ter inspiratie. Of het bij mij en mijn gezicht past, weet ik dus nog niet. Volgende week ga ik eerst op vakantie, maar het streven is wel dat ik rond de start van het nieuwe schooljaar een nieuwe bril heb. Zoals je ziet kies ik toch vaak voor een rond montuur omdat rechte monturen mij vaak wat streng maken. Stiekem vind ik een super rond montuur zoals links onder wel heel tof, maar of dit mij staat is een tweede.

Dit lijstje neem ik in ieder geval mee naar mijn bezoek aan de opticien volgende maand. Een nieuwe bril mogen uitkiezen, vind ik zo leuk! Ik ben benieuwd waarmee ik thuis kom, maar dit zal ik ongetwijfeld met jullie delen komende maand!

x Lisanne 

2 thoughts on “Help, ik moet een nieuwe bril!”

  1. Altijd leuk om een nieuwe bril uit te kiezen! Na de lockdown ga ik ook weer een bezoekje brengen aan de opticien. Ik herken wat je zegt, ik voel me ook niet compleet zonder bril. Ik heb wel contactlenzen maar vind het maar een gedoe en je mag ze vaak maar 10 of 12 uur op een dag in. Bedankt voor de inspiratie in ieder geval!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *