Bloggen

Tips bij het ontwerpen van je eigen visitekaartje.

Wanneer je bedrijfje of blog goed loopt, kun je er in deze tegenwoordige tijd niet meer omheen: Visitekaartjes drukken. Om jezelf op de kaart te zetten, je naam en gegevens snel achter te laten en te netwerken. Met een mooi en passend visitekaartje maak je een goede eerste indruk. Maar dan is het natuurlijk wel leuk als dat visitekaartje helemaal ‘jij’ is! Daarom is het een aanrader om deze zelf te ontwerpen en niet voor een standaard ontwerp te kiezen. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Vandaag geef ik je een aantal tips! 

Canva.com

Schermafbeelding 2015-11-22 om 14.38.41

Canva is één van mijn favoriete online designprogramma’s. Je kan hier niet alleen terecht voor het ontwerpen van visitekaartjes, maar ook voor banners, een Blog Graphic, flyers en menu’s ben je hier helemaal juist. Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een greep uit de tientallen mogelijkheden. Je kunt blanco starten, maar er zijn ook een hoop templates waar je mee van start kunt.

Schermafbeelding 2015-11-22 om 14.38.56

Bovenstaand visitekaartje zette binnen 5 minuten in elkaar. Beginnend met een bestaand template om er vervolgens mijn eigen draai aan te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos en daarbij is het ook nog eens super makkelijk! Een professioneel resultaat in een handomdraai. Eenmaal klaar kun je je afbeelding in verschillende formats downloaden en klaar is Kees!

Picmonkey.com

Schermafbeelding 2015-11-22 om 14.45.39

Toen ik net begon met bloggen en nog geen Photoshop had, was Picmonkey mijn grootste vriend. Net als Canva kun je hier alle kanten mee op. Bestaande foto’s kun je pimpen maar ook hier kun je blanco beginnen om vervolgens binnen een paar minuten een visitekaartje te ontwerpen. Helaas is Picmonkey inmiddels veranderd in een betaalde dienst. Mocht je hier dus al een account hebben om dat je dit voor meerdere doeleinden gebruikt, is dit zeker een goede optie. Anders zou ik voor een gratis dienst gaan zoals bijvoorbeeld Canva.

Schermafbeelding 2015-11-22 om 14.53.07

Bij Picmonkey kun je tevens ook je eigen fonts gebruiken, waardoor je makkelijk de stijl van je site of blog kunt laten terugkomen in je visitekaartje. Zelf ben ik nog aan het spelen met een nieuwe banner en vond ik bovenstaand ook wel een erg leuke uitstraling hebben. Picmonkey werkt net zo makkelijk als Canva, dus ook hier geldt; kind kan de was doen!

Freepik.com

Schermafbeelding 2015-11-22 om 14.57.49

Wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld Photoshop, maar niet weet waar je beginnen moet, kun je altijd nog een beginnetje downloaden op bijvoorbeeld Freepik. Freepik biedt een scala aan stockphoto’s die vrij te gebruiken zijn voor je blog, posters of visitekaartjes. De meeste designs zijn aan te passen naar jouw smaak waardoor je er compleet je eigen invulling aan kunt geven.

Bovenstaande is natuurlijk maar een greep uit de vele mogelijkheden. Je kunt uiteraard ook je creativiteit de vrije loop laten in bijvoorbeeld Photoshop. Ben je iets minder creatief en ben je niet in het bezit van bijvoorbeeld Photoshop, dan zijn er vaak ook templates te downloaden voor Word of Pages waarin je je eigen visitekaartjes kunt maken. Verder is er bij verschillende drukkerijen ook de mogelijkheid om uit verschillende ontwerpen te kiezen. Wanneer je klaar bent met het ontwerpen moet je ze natuurlijk nog laten afdrukken. Persoonlijk zou ik dat niet zelf doen, maar dit uitbesteden aan een bedrijf dat kwalitatief goede kaartjes drukt. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Flyerzone.nl en hier uit allerlei verschillende opties kiezen.

Hoog tijd dat ook ik weer eens actuele visitekaartjes laat drukken! ;)

 

Waarmee ontwerp jij je visitekaartjes?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge