Persoonlijk Plog it

Fotoverslag | Honeymoon 2.0 in Leiden!

banner

Afgelopen dinsdag gingen Pris en ik op honeymoon 2.0, zoals ik ons reisje Leiden steeds ‘liefkozend’ noem. Van mijn ouders en broertje kregen we twee hotelovernachtingen Leiden en twee kaartjes voor de musical Soldaat van Oranje. Het was fantastisch! Vandaag neem ik jullie meer naar Leiden, doormiddel van heel veel foto’s! Dus pak er een lekker kopje koffie (of thee) bij en enjoy!

Dag 1 – Reizen, nieuwe bril, Primark en ons hotel!

1

Twee weken terug kocht ik een nieuwe bril en dinsdag haalden we ‘m onderweg op in Leeuwarden. Eindelijk!  Natuurlijk moest er ook gewinkeld worden en waar kunnen wij dat nou beter dan in de Primark. We maakten een kleine omweg en stopten in Almere. Vooral Pris was ditmaal aan de beurt. En die was blij met haar buit!

2

Bij mijn nieuwe bril mocht ik ook een nieuwe zonnebril uitzoeken. En wauw, wat is dat fijn zeg. Het is mijn eerste zonnebril op sterkte en vrees dat mijn RayBan plaats moet maken voor mijn nieuwe model.  Eindelijk kocht ik een onesie bij de Primark. Yay! Wat ik nog meer kocht, lees je hier!

3

Rond een uur of drie kwamen we aan in Leiden. We verbleven in het Ibis Centre hotel, een heerlijk, modern en vooral ook gastvrij hotel. We kregen een kaart en Pris zocht de ‘hotspots’ van Leiden.  We besloten eerst lekker appelgebak te eten en koffie/chocolademelk te drinken. Het werd al wat frisser, maar we konden gelukkig nog buitenzitten!  Na wat geslenterd te hebben door de binnenstad gingen we op aanraden van Lara eten bij Annie’s. We zaten nog vol van de appelgebak, dus begonnen we rustig met een kopje thee.

4

We hebben heerlijk gezeten, gekletst en mensen gekeken en daar krijg je trek van! Ik koos voor een heerlijke steak en Pris ging voor de saté. We hebben super goed gegeten en Lara had ons zeker een goede tips gegeven! Annies zit als het ware op het water, dus ook ’s avonds hadden we nog een prachtig uitzicht.

5

Toch stiekem wel een beetje moe van de lange dag, ploften we ’s avonds heerlijk neer op bed. Uiteraard in mijn fluffy onesie en cosy socks! Slaap lekker!

Dag 2 – Ontbijt, Leiden, winkelen, regen en Soldaat van Oranje

6

Woensdag was het helaas was minder weer, dus deden we ’s ochtends rustig aan. De buienrader was positief en na het ontbijt zou het langzaam droog worden.  Eén van de dingen die ik zo fijn vind aan slapen in een hotel, is het ontbijt. Mmmm, dat was zeker niet mis daar.  Liefde voor mijn nieuwe muts!

7

Onder ons hotel zat een Kruidvat met extra groot Catrice schap. Ik snuffelde wat rond en kocht uiteindelijk een paar dingetjes Op woensdag is het markt in Leiden, dus slenterden we lekker over de lange markt.  Toen ik nog in Arnhem woonde, waren Pris en ik regelmatig in de Dille & Kamille te vinden. In Leiden kwamen we deze fijne winkel ook tegen!

8

Om een uur of twee begonnen we toch wel trek te krijgen. We gingen zitten bij Bagels & Beans en dronken heerlijk koffie, sap en aten verrukkelijk bagels.  Daarna vervolgende we onze weg door Leiden. Langs het stadshuis, de Waag en richting de Pieterskerk. Wat een leuk buurtje ligt daarom heen zeg.

9

We liepen om de kerk, keken in hofjes en vertaalden een Frans lied wat op de muur van een gebouw stond.  Vervolgens was het tijd om de Pieterskerk van binnen te bekijken. Erg mooi, maar er werd van alles klaar gemaakt en opgebouwd voor een feest wat daar binnenkort wordt gehouden. Leuk om te zien, maar wel jammer omdat de kerk hierdoor wat lastiger te bezichtigen was.

10

De Pieterskerk is van binnen wel heel erg mooi. Super groot en goed onderhouden. Prachtig!

11

Na ons bezoek aan de Pieterskerk besloten we dat het tijd was om richting ons hotel te gaan, want ’s avonds gingen we naar Soldaat van Oranje. Het weer werd helaas alsmaar slechter en als verzopen katten kwamen we aan in ons hotel.

12

Gelukkig hadden we nog alle tijd om ons op te frissen. Op de MacBook zochten we nog wat informatie op over het eten van die avond.  Tussendoor ging ik nog even naar de Aldi onder ons hotel en kocht ik wat drinken en lekkers voor op de kamer.  Om zeven uur kwamen we aan bij de Theater Hangaar waar Soldaat van Oranje plaats vindt.

13

Binnen was het geweldig mooi. Er was een kleine tentoonstelling, de barren waren super gaaf en de hele entourage van de zaal was fantastisch. Erg mooi gedaan. Op naar de voorstelling!

14

In de pauze konden we zo onze bestelde drankjes ophalen in de garderobe. Deze hadden we aan het begin al besteld bij de bar en zo hoefden we niet in de rij te staan. Super handig! ♥ En de voorstelling, die was werkelijk fantastisch! Wat een spektakel. We hebben genoten!

Dag 3 – Ikea en terugreis!

15

De laatste dag zaten we alweer lekker op tijd aan het ontbijt. We wilden niet te laat wegrijden aangezien we nog een lange reis voor de boeg hadden. We ontbeten lekker uitgebreid met lekkere broodjes en vers fruit. We maakten een kleine omweg langs Amsterdam waar we nog even naar de Ikea gingen.

16

Bij de Ikea (bij meerdere winkels trouwens) vind je alweer een hoop Kerst artikelen! Ik blijf me daar toch altijd over verbazen, al in september. Ik houd van Kerst hoor, maar dit is wel heel vroeg.  We hielden het netjes en gingen met één tas de Ikea uit. Wat leuke hebbedingetjes voor in huis voornamelijk. Wat we kochten, komt binnenkort online!  Na het afrekenen kochten we nog een heerlijke vieze hotdog bij de uitgang en waren we klaar voor vertrek!

17

En toen was het tijd om de lange autorit naar huis te maken. Pris reed, dus ik zat er relaxed naast met Ben & Jerry’s en Starbucks!  We gingen over de Afsluitdijk weer richting het hoge Noorden. ♥ We waren ruim op tijd bij de boot waar we nog een uurtje moesten wachten. Altijd fijn om weer aan zee te zijn!

Leiden was fantastisch! We hebben genoten van de stad, het winkelen, het lekkere eten en vooral de prachtige musical. Heerlijk om er weer even met zijn tweetjes tussen uit te zijn, top!

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

13 thoughts on “Fotoverslag | Honeymoon 2.0 in Leiden!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge